Хванаха стюардеса, обирала заспали пътници

41
Добави коментар
jvasi
jvasi

След неколкомесечно разследване беше заловена стюардеса джебчийка, която крадяла от пътниците на френски самолети бижута, пари и чекове, съобщава в. „Фигаро“.

В хода на разпитите крадлата, която е на 47 години и има доста години стаж зад гърба си, признала, че е започнала още през 2009 г. да обира пътниците от бизнес класата на самолети на „Еър Франс“, изпълняващи полети между Париж и градове от азиатския далечен изток.

Разследването срещу стюардесата, представена само като Люси П., започнало през януари тази година, когато петима пътници на полет на „Еър Франс“ от Токио за Париж се оплакали, че са им откраднати общо 4000 евро.

Няколко месеца детективи под прикритие следили стюардесата и накрая я арестували на летище Роаси миналия петък.

Люси П. веднага била заподозряна, защото в банковите й сметки имало много повече спестявания, отколкото можела тя да си позволи да направи въз основа на заплатата си.

В сейф на стюардесата в клон на банката „Креди мюнисипал“ в град Руан били намерени и бижута със скъпоценни камъни, пръстени с диаманти и халка Картие.

В сейфа имало още пътнически чекове, празни чекове и списък с номера на банкови карти.

Пред разследващите стюардесата казала, че прибягнала до грабежите, защото имала финансови проблеми.

Тя издебвала пасажерите, докато спели и пребърквала джобовете им. Най-често нейни жертви били японски пътници, които имали навика да носят много пари и скъпоценности със себе си.