Рицарите от Ордена на анасона стъпват в България

6
Добави коментар
user24
user24

сряда, 21 юли 2010 г. 12:48 ч.

Нашенци ще могат да стават рицари на един от най-старите ордени в света – Ордена на анасона. За договаряне на конкретните параметри на специална визита във Варна е била рицарят Силви Казаулу, научи Bnews.

Един от най-старите рицарски ордени ще стъпи в България, научи единствен BNews. Във вторник на посещение във Варна за уговаряне на конкретни стъпки по бъдещите планове е била г-жа Силви Казаулу – рицар от Ордена на анасона.

Това е вторият по важност рицарски орден в света – след Малтийския.

Подобно на него и той е бил създаден за лечение на рицарите. Малтийският е известен като лекарския, а Ордена на анасона – като билкарския.

Съществува от 1250 г. Основан е от Свети Луи. Първоначално в него са влезли рицари, които са приготвяли отвари и билки, с които да лекуват пострадали в битките свои събратя.

В момента в Ордена на анасона членуват над 100 000 души от 10 държави.

Bnews научи, че във Варна е уговорено през март следващата година българи да заминат за Южна Франция, където да се договори създаването на командория у нас. Постигнато е споразумение първите българи да положат клетва като рицари на Ордена през октомври следващата година.

Освен че е рицар, Силвия Казаулу е и член на Асоциацията на българите във френския район Отания. Във Варна тя проведе среща с главния секретар на Асоциацията на българите по света Максим Страхилов.