Направи си сам тойлегами!

6
Добави коментар
Sheitanova
Sheitanova

Много от нас са виждали, а голяма част са и пробвали сами да си направят оригами – жерав, жаба или поне цвете.

Оригами идва от японски: ори (прегъвам) и ками (хартия) – буквално прегъната хартия. Това е традиционно древно японско изкуство, състоящо се в създаването на фигури чрез сгъване на листове хартия без употреба на лепило и ножица.

А чували ли сте за тойлегами (toilegami)? Оригами, направени от тоалетна хартия – направо върху ролката или от отделни парчета.

Оригами практически може да се направи от всичко, което може да се сгъва. Има няколко класически характеристики, които определят доколко даден материал е подходящ за оригами. Основните са дебелина, здравина и мекота.

Какво ще кажете за материал, който освен гореизброените качества носи и нежен аромат?

Предлагаме възможност вие сами да си направите Милдегами (виж схемата):

1) Вземете ролка ароматна тоалетна хартия 
2) Отбройте 4 парчета и откъснете
3) Сгънете ги на две по хоризонталата
4) На последното парче направете дръжка, като го сгънете надолу
5) Прегънете горната част на така получения правоъгълник още веднъж навътре
6) Полученото връхче прегънете назад
7) С останалите три късчета оформете розичката, като навивате около дръжката (завъртането е от ляво надясно)
8) С така сътворените розички, украсете и ароматизирайте банята, гардероба или автомобила?

Тоалетните хартии Milde освен с аромат, се отличават и с ярки цветове и красиви дизайни. Изберете измежду петте различни цвята (лилаво, зелено, оранжево, синьо и бяло), в зависимост от вашия интериор и подарете невероятно усещане на себе си и на вашето семейство.

Оригамите от тоалетна хартия (също известни като toilegami ) водят началото си от хотелската индустрия. Може да ги срещнете в по-добрите хотели, в които камериерката е сгънала първото парче тоалетна хартия в банята под формата на триъгълник. Този триъгълник е символичен знак за госта, че персоналът на хотела вече е бил в тази стая и тя е безупречно чиста. Сгъването на първото парче на тоалетната хартия по този начин е възприето в хотелите по цял свят и е част от съвременната ни култура. На места този жест надхвърля очакванията и персонала на хотела превръща първото парче тоалетна хартия в изкуство – рози, водни лилии, ветрила и пр.

* * *

Тоалетната хартия прилича на любовта
Поставка за кухненска хартия с джобчета
Украса на дома, офиса и магазина с фоам