Йозлем Йълмаз (Ozlem Yilmaz) – Eда от сериала Незабравима

11
Добави коментар

Йозлем Йълмаз (Ozlem Yilmaz) – Eда от сериала Незабравима
Posted by BellaDonna
stars1,
звездни клюкини,
сериал,
турски
3:10

Йозлем Йълмаз е завършила колез по изкуствата, но е израснала като мъжкарана, в
обкръжението на двамата си братя и братовчедите си, които я третират като равна на тях. Прякорът й в училище бил Черния ангел. Маниерите й на момче дразнят момичетата, които съответно пък я „изнервят“. Понякога се стига до момичешки бой след часовете. „Естествено, дадох им урок“- отбелязва с пренебрежителна гордост 23-годишната звезда.
Йозлем обаче рано научава, че смелостта не е достатъчна. Единият й брат е музикант и се представя най-добра от всички кандидати на приемните изпити, но баща им не му позволява да следва. По-късно той не е съгласен и с избора на дъщеря си да стане актриса. Опитва се да я разубеди с мъдри доводи: „Ако влезеш в тази професия, ще загубиш себе си“. Но Йозлем използва целия си женски чар и предимството, че е единственото момиче в семейството, и успява да го убеди да се съгласи с нея. Още един урок.
За жалостт бащата на актрисата си отива от този свят, без да дочака нейния успех. „Сигурна съм, че сега той ем гледа и изпитва гордост“, казва Йозлем с тъга.
Тя започва да взема уроци по актьорско майсторство при известен актьор, но смъртта на баща й е причина да ги прекъсне. Когато идва на себе си след тежката загуба, изпитите вече са минали. Йозлем решава да отложи рисковото си влизане в актьорската професия и да мине по-дълъг и по-лек път – колежа по изкуствата.
Усетил уязвимостта й, един от нейните преподаватели я окуражава и напътства в първия й опит да се снима в телевизионен сериал. Опитният професионалист често извежда девойката да хапнат някъде, а после я води на места, на които я запознава с „хора от бранша“. Веднъж още с влизането й някой възклива: „Ето я Айше! (героинята от първия й сериал).
Младата актриса предизвиква възхищение у мъжката половина от населението. Коментират, че всичко в нея е естествено и красиво като името й, което означава „копнеж“, непроменен е дори цветът на косите й по рождение.
Изящната фигура на Йозлем – ръст 1,71, 48 кг, подвеждат онези, които не я познават, да я идеализират в представите си. А тя си е все същата мъжкарана, която обича да ходи на мач и самата рита – фен е на „Фенербахче“, ловко се катери по отвесна стена. Братята й са я научили да прави „ножица“, коленете й са в ужасен вид- Затова ненавижда напомнянето, че трябва да си направи маникюр за снимките. Когато се налага, носи елегантни обувки, но се чувства най-добре с маратонки и анцунг, което отчайва майка й.
Говори английски, но има желание да научи и френски, а заради италианските мъже – италиански. Не чете най-модните списания, а ги избира по корицата. Когато няма ангажименти, Йозлем пие кока-кола на воля. Но когато е на снимачната площадка, разумно минава на чай, за да не се простуди.
Във форумите в интернет се сипят хвалебствия по неин адрес, всички са убедени, че преди да стане актриса, тя е била модел. Но самата Йозлем не према насериозно шума около себе си, защото не се смята за особено красива. „Ако излезем да се разходим, мога да Ви покажа десет по-хубави от мен“- казва тя.
Актрисата има фен-клуб, чиито членове са на възраст 16-19 години, и често й отправят предложения за брак. Но възпитана в мъжкия начин на мислене, тя предпочита труднодостъпните, самонадеяни и високомерни мъже. И по-възрастни. Макар и само на 23 години, Йозлем вече е имала сериозна петгодишна връзка и уговорка за брак, която се разпаднала, защото нейният приятел видял заплаха за бъдещето им в ранната й слава. Тя обаче е силно влюбена в професията си и прави тежкия избор. Отново за ужас на майка си, която много харесва момчето. Самата Йозлез изпада в криза, защото това е първата й силна и искрена любов, започната, когато е била на 15 години. И още не може да я забрави, макар че след като скъсват, вече не се виждат, нито се чуват с бившия й приятел. Но Йозлем казва, че не бяга от спомените. „Не искам да забравя нищо, което съм преживяла“.
Шумна в изявите си, Йозлем е много разумна в действията си. Тя е доволна, че кариерата й „загрява бавно“ – от малки към по-големи роли, защото обича нещата да стават „по реда си“. Основната й цел на този етап е да си стъпи на краката и да стане независима.

-Йозлем, какво мислите за героинята си Еда от сериала „Незабравима“?

-Еда е най-малкото и най-веселото момиче в семейството, любимка на баща си. Любовният й живот е малко объркан, защото е измамена в първата си любов…Първата любов май винаги приключва зле.

-Какви са отношенията ви със Серхан Яваш (Харун)?

-Много добри – понякога е по-голям барт, понякога се вдетинява. Обичам го.

-На 23 години сте, а получавате вече четвърта главна роля. Какви са вашите амбиции в професията?

-Искам да се наложа първо в Турция, а после да стана известна и в чужбина. Но съзнавам, че това е трудно, има толкова много актьори, които искат същото и са готови на всичко. Конкуренцията е много голяма.

-Носят се слухове, че ще се жените за музиканта Берканс.

-Не, все още не сме взели такова решение. И аз, като вас, научих от вестниците, че ще се омъжвам. Дори майка ми се обади да ми честити…Засега няма нищо на хоризонта.

Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus.
comments powered by