СИЛАТА НА ДУМИТЕ – Следвай чувствата си – смей се, плачи,мечтай, греши,учи се…

5
Добави коментар
ts21021
ts21021

                                      СИЛАТА НА ДУМИТЕ  
          
  Думите нямат крака и все пак ходят -поговорка от Мали
Понякога наистина  трябва да се вслушваме в това, което говорим. Помисли за всички неща , които хората казват за сърцето си, когато са наранени : сърцето ми е сломено, сърцето ми е разбито, сърцето ме боли, сърцето ми плаче за теб, сърцето ми ще се пръсне….Леле,осъзнаваш ли какво казваш и какво си причиняваш? Трябва да сме наясно какво правим, използвайки подобни изрази, защото наистина се нараняваме и удължаваме болката, с която не знаем как да се справим.
Думите могат да ни подскажат, че е време да предприемем някакво действие. Внимавай какво казваш и какво послание носи казаното и за теб, и за другите. Ако когато си  спомняш или мислиш за нещо, това „ разбива ” сърцето ти, явно трябва да потърсиш помощ . Не, няма нужда чак от сърдечна трансплантация, а от някакъв вид емоционално лепило.Ще го откриеш сред медикаментите под етикетите „смях” и „любов”. Любовта е главният ”производител” на сърца и е гарант за дълъг живот. Трябва обаче сърцето ти да я използва редовно. Когато в него се появят пукнатини, любовта ще ги поправи моментално. За по-кратка и бърза помощ, хуморът и радостта са чудесни съставки, които спояват нещата заедно, докато тревогата изчезне и любовта те излекува напълно.
                                        
        ПОСЛАНИЕ ЗА ДЕНЯ
Когато думите ти се обръщат срещу теб, помни, че трябва да отскочиш до своя „лекарски кабинет” и да потърсиш нужното лекарство.
 Д-р Бърни Сийгъл- Балсам за душата-365 послания за всеки
    

Само регистрирани потребители могат да гласуват   

Вашият глас беше приет   

13

 гласа

Посещения(12754)  |  Добави в любими  |  Напиши коментар