Във Франция започнаха да дават противозачатъчни на … гълъбите – Фактор НюзВъв Франция започнаха да дават противозачатъчни…

5
Добави коментар

Във Франция започнаха да дават противозачатъчни на … гълъбите

Властите предприеха тези мерки след многобройни оплаквания във връзка с големия брой гълъби в град Бриньол

Във френския град Бриньол започнаха борба за ограничаване на популацията от гълъби. Птиците ще бъдат хранени с царевица, пълна със специални контрацептиви.

Властите предприеха тези мерки след многобройни оплаквания във връзка с гълъбите. „Те са навсякъде!“ Те пречат на туристите и жителите на града. Гълъбите постоянно ядат, пиене, скитат безцелно и се умножават, „- отбелязват от администрацията на Бриньол.

Според изчисленията на управниците на града, за всеки 4 кв. км има средно между 400 и 600 гълъби. В тази връзка бе решено да се дадат на птиците средства за контрацепция.

„Хранилки с царевица, съдържаща противозачатъчни средства са поставени на няколко места в града“ – казва представител на властите. Лекарството е одобрено от Министерството на здравеопазването и Министерството на земеделието на Франция. То е безопасно и не оказва влияние върху хора и други животни, различни от гълъбите.