Нови начини за използване на синьото в интериора

51
Добави коментар
lucynda
lucynda

02.08.2010 г.

Дизайнът в тези стилни вили демонстрира впечатляващия ефект на студените нюанси на синия цвят.

Лаборатория за цветове

Класическата цветова комбинация на синьо и бяло никога няма да излезе от мода, но съвременният начин за използване на синьото е с увереното смесване на близки цветове: тюркоазен, морско синьо, кобалт и небесно синьо, като всичките заедно създават ефектен освежаващ дизайн. Тази вила е доказателството, че в дизайна не трябва строго да се придържаме към точно определен нюанс, а по-скоро трябва да оставаме в рамките на една и съща цветова група. Интериорът напомня остров и съчетава в себе си бохемски стил с известни традиционни елементи, посочва дизайнерът Сюзън Браун.

Бял фон

На фона на белите стени и мебели, сините нюанси в тази трапезария излизат на преден план. Тъмнозелените акценти създават неочаквано приятен контраст върху синия дизайн. Тюркоазната подова настилка е послужила като вдъхновение за общата цветова схема на дизайна.   

Синхрон на цветовете

В кухнята фаянсовите плочки и съдовете също отразяват различните нюанси, използвани в интериора на къщата като цяло. Отворените прозорци пък позволяват на зеленината в градината да стане част от интериора на кухнята.

Черни акценти  

Черните акценти като че ли приземяват синьо-бялата цветова схема в тази дневна стая. Дизайнерите Джим и Фоебе Хауърд са декорирали канапетата и прозорците с богати шарки и са допълнили разнообразието от сини нюанси с тази индийска памучна подова настилка. В съседната трапезария пък преобладават малко по-различни нюанси на синьото.

Синьо настроение

Трапезарията представлява изтънчена комбинация от небесносини стени, тъмносини стенописи и лавандулови акценти. Венецианският стъклен полилей е окачен над дървената маса, а полираната дървесина придава официален привкус на помещението.

Сладки сънища

Яркият индийски килим придава младежки вид на тази детска стая. Тюркоазният цвят се комбинира отлично с морскосиньото върху възглавниците и тапицерията на креслото. Искрящо бялата кувертюра създава визуален контраст със смесицата от шарки.

Красота в банята

Банята, която е в съседство с детската стая, е с мозаична подова настилка и ръчно изрисувани стени. Стенописът в банята е може би по-практичен от поставянето на тапети, тъй като няма опасност да се повреди от влагата.