Самолет се разби в Русия

3
Добави коментар
irr
irr

Самолетът на авиокомпанията „Катекавия“ изпълнявал полет по маршрута Красноярск – Игарка. В момента на приземяване машината се наклонила надясно и се разбила на 700 метра от пистата

11 души загинаха при самолетна катастрофа в Русия. Самолет Ан-24 на компанията „Катекавия“, летящ по маршрута Красноярск – Игарка, се разби малко преди да кацне. На борда му имаше общо 15 души, съобщава БНР.

В болница остават един от пътниците и трима членове на екипажа – главният пилот, вторият пилот и бордовият механик.

Самолетът на авиокомпанията „Катекавия“ изпълнявал полет по маршрута Красноярск – Игарка. В момента на приземяване машината се наклонила надясно и се разбила на 700 метра от пистата на летището в Игарка, след което се взривила.

По време на инцидента валял дъжд, но метеорологичните условия са отговаряли на минималните изисквания, съобщи руската Федерална агенция за въздухоплаване.

Семействата на загиналите ще получат по 2 милиона рубли обезщетение от авиокомпанията, съобщи губернаторът на Красноярския край Лев Кузнецов. Той обяви 4 август за ден на траур.

Руският министър на транспорта Игор Левитин е формирал комисия за разследване на причините за катастрофата. Той е съобщил също, че все още не са открити черните кутии на самолета.

 

 

Източник: e-79

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели