Кучешки живот в София

47
Добави коментар

Софийска община щяла да въведе допълнителни правила, касаещи домашните любимци, след като отскоро кучетата трябва да си носят личната карта, задграничния паспорт и здравната книжка, да се разхождат само в определени часове и на места като Дружбенското езеро и бул. Суходолски.

Новото е, че от есента кучета няма да могат да бъдат разхождани от малолетни и непълнолетни граждани на републиката. Т.е. ако си под 18, няма да имаш право да изведеш кучето си сам, независимо дали ти се налага или просто искаш да се порадваш на света заедно с домашния си любимец/приятел. Вероятно предвидените санкции ще бъдат арест, затвор до 2 години и пробация за кучето и изключване от училище за провинилия се младеж.

Какво точно кара СОС да предприеме тази мярка? Факт е, че ученици, тежковъоръжени с лабрадори и хъскита атакуват невинните граждани сутрин между 7 и 9 и вечер след 17, като създават хаос и терор из целия град. Факт е и, че аз лично бях най-опасна за обществото, когато разхождах пудела си на 16 из Кривата река, оставяйки пътека от изкормени трупове.

Мисля, че е време също да се забрани на граждани под 21 години да остават вкъщи сами с котки, канарчета и домашни рибки.

Също така е време общината да се замисли имат ли децата къде точно да спортуват, след като Софиянски и сие направиха всички съоръжения недостъпни и скъпи, по-добре ли е учениците да разхождат кучета, отколкото да се завират по кафенетата, има ли нормални велоалеи, има ли в парковете и градинките тоалетни, трябва ли децата да отменят родителите си, които са им взели кученце след много молби и какво ли още не.

Тия кретени вместо да се чудят как да заврат децата вътре, е добре да видят какво става по света и у нас. Защото една нация е болна, когато в детските градинки се строят кръчми и кооперации, когато няма къде да се спортува, когато няма специални места за разхождена на кучета и човек вольо-невольо ги води в единствената оцеляла градинка в квартала, която по съвместителство е и детска площадка, белотаджийница и тоалетна за местните пияници.

Една нация е болна, когато си е избрала селските идиоти да я управляват.

П.С. И между другото, леко оф-топик: за всички отворковци, които смятат, че насилието над животни е нещо без никакво значение – в цивилизования свят то е сериозен сигнал за тежки девиации и социопатия и ранната превенция може да помогне да се избегне насилие над хора, масови и серийни убийства.

Like this:

Like Зареждане…

Related