Полезните навици, които удължават живота

6
Добави коментар
reina
reina

Полезните навици, които удължават живота

Полезните навици ни правят по-щастливи

Полезните навици, които всеки един от нас може да си изгради с лекота, могат да удължат живота ни. Наред с това, спазването на този режим гарантира блестящо здраве и настроение всеки ден.

1. Ябълките не са само за прасета – ябълката е любим плод на прасетата, но и много хора по света обожават това изкушение. Само че понякога забравяме за нискокалоричния и полезен плод и си угаждаме с нещо шоколадаво. А консумирането на една ябълка на ден ни предпазва от сърдечно-съдови заболявания и спомага за намаляването на холестерола.

2. Китайският император Шен Нън правилно преценил, че чаят е незаменим източник на здраве и свежест. Благодарение на чаша чай, организмът си набавя достатъчно количество антиоксиданти и витамини.
3. Сухарите трябва да са на почит – сухарите, направени от

Спортът ни подарява усмивки и изваяна фигура

пълнозърнесто пшенично брашно, съдържат достатъчно минерали, фибри, витамини и засищат организма добре.
4.Спортът е извор на усмивки – ако успеете да намерите малко време за спорт, ще другарувате със своето здраве още дълги години. Физическата активност унищожава стреса, бори се с депресията, засилва имунната ви система и не на последно място – подарява ви перфектна фигура.
5.„Щастието не е крайна цел, то е начин на пътуване“ – щастливите хора живеят по-дълго и по-пълноценно. Но част от нас допускат огромната грешка да търсят щастието постоянно и да се стремят към него. А щастието не е само на върха, а по самия път, който трябва да извървим. Постигнатите цели ни радват, но трябва да бъдем щастливи и благодарни и тогава, когато падаме – в противен случай не бихме имали душата, с която да видим очарованието на този свят.

Чудеса.нет препоръчва и: