КАК ДА СЕ ИЗБАВИМ ОТ ВАГИНАЛНИЯ ХЕРПЕС

2
Добави коментар
magdalena20
magdalena20

За това заболяване са характерни единични или групирани на едно място обриви във вид на мехурчета. Те се разполагат по кожата. Вирусът който предизвиква херпес на половите органи, е много опасен. Той може да провокира дори рак на шийката на матката, затова е много важно да се вземат мерки. В засегнатите места се усеща парене, сърбеж и болка. Когато всички видими прояви на генеталния херпес изчезнат, жената се смята за здрава.

Това е заблуда, зашото след няколко седмици, а понякога и години, се появяват нови обриви. По принцип лечението е комплексно и е насочено към укрепване на защитните сили на организма, а също и към предотвратяване на активното размножаване на вируса.

В период на обостряне увеличете дозата на витамин А, В и С. Изключете от менюто си захарта, алкохола, цитрусовите плодове и млякото. Съветваме ви през острите периоди на болестта да откажете и кафето и ядките и цигарите, говеждото месо, доматите. Тези продукти съдържат веществото аргинин, а именно то помага за размножаване на херпесния вирус. Включете в менюто си морско зеле, киселомлечни продукти, кашкавал. Ето и някои народни средства за лечение на вагиналния херпес.

Смесете по 2 с.л. маточина, лайков цвят, мащерка и страхливче, малинови листа и хвойнови плодчета и по една с.л. пелин, пролетен горицвет и жълт кантарион. Залейте 2 с.л. от сместа с 2 чаши гореща вода, след един час прецедете. Приемайте от настойката по четири пъти на ден – по половин чаша в продължение на 1-2 седмици.

Много ефикасно противодействат на вирусния херпес и баните с добавени във ваната етерични масла от лимон, евкалипт, здравец и чайно дърво. Те оказват антисептично действие. Слагайте в напилнената вана не повече от 6-7 капки от съответното масло. Температурата на водата не трябва да е по ниска от 36 градуса. Продължителността на банята е не по малко от 15 минути.