Започна изграждането на нова канализация в кв. „Илиянци” – Stroi Media

3
Добави коментар
ivan4o
ivan4o

Започна изграждането на нова канализация в кв. „Илиянци”

05 август 2010, 11:30

Строителните работи трябва да приключат в началото на ноември

Кметът на София Йорданка Фандъкова даде официален старт на строителните работи по мащабен проект за изграждане на нова канализация в кв. „Илиянци“ в София.

Територията на квартала ще се канализира поетапно, като първо ще се изградят гравитачен канал и дъждовен канал. След това ще бъдат изпълнени помпената станция и канализацията.

Срокът за цялостно изпълнение на този етап от проекта е 68 работни дни, а строителните работи трябва да приключат в началото на месец ноември 2010 г. Дотогава ще бъдат положени 360 м канализационни тръби от полипропилен.

За всички застроени имоти от двете страни на ул. „Жасмин” и ул. „Кирил Благоев” ще бъдат изградени сградни канализационни отклонения. Ще бъде реконструиран и 340 м уличен водопровод от полиетиленови тръби.

След изграждането на новата канализация и уличната мрежа над нея район Илиянци ще стане едно от най-добрите места за живеене в столицата, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Кметът припомни, че близо една трета от столицата е без изградена канализация и в момента със средства на Столична община, инвестиции от Софийска вода и средства от проекта ИСПА се изгражда голяма от канализацията в града.

Екипът на Столична община вече е разработил проекти за 80 процента от проблемните места в столицата.

назад

предишна новина

следваща новина