Кино “Изток” става супермаркет 3102

5
Добави коментар
velikcden123
velikcden123

Кино “Изток” става супермаркет

05.08.2010 19:01 | Бизнес

Столичното кино “Изток” до хотел “Плиска” ще се превърне в магазин от веригата “Билла”. В момента компанията има 71 супермаркета в страната, но планира откриването на още 20 до края на годината.
Снимка Михаил Кършовски

Бившето кино “Изток” ще бъде превърнато в магазин от веригата супермаркети “Билла”. Наскоро сградата бе купена от “Билла Недвижимости” ЕООД, подразделение на австрийската верига, за 1,43 млн. евро и реконструкцията й вече върви. Очаква се строително-ремонтните работи да приключат до 15 септември.

Доскоро собственик на киното бе инвестиционният фонд “Транс Болкан Инвестмънтс лимитид”, преди “Екуест”, който притежаваше имота чрез своето 100% дъщерно дружество “Пеликан”.

От фонда уточняват, че парите по сделката са вече преведени и ще бъдат използвани за “финансиране на пасивите на компанията и текущите дейности”.

Още преди две години “Екуест” обяви, че планира продажбата на киното. Първоначалните планове предвиждаха сградата да бъде разрушена и на нейно място да се изгради офис център с търговски площи. Кризата обаче промени плановете на собствениците. Те възнамеряват да се разделят и с друго бивше кино – “Европа Палас”. За него вече имало предварително сключен договор за продажба. Сделката, за която купувач не се назовава, се очаква да бъде финализирана до средата на септември.

Продължавали преговорите за продажбата и на кино “Урвич”.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти