Превърнете закуската в произведение на изкуството! 3 Идеи за красиви декорации с шунка – Фото урок

36
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

„Пеперуда“

1. Сгънете едно парченце шунка на тънко рулце – то ще бъде телцето на пеперудката.Направете още едно и го отделете на една страна, то ще ви трябва после.
След това съберете друго парченце, като ветрило и в долната трета забодете клечка за зъби – това е крилцето на пеперудката. Ще ви трябват 4 такива парченца.

2.Подредете двете „крилца“ към „тялото“ (тънкото рулце)

3.По същия начин прикрепете „крилцата“ и от другата страна.

4.Второто тънко рулце, което направихте и отделихте настрана, нарежете на малки колелца – те ще ви трябват за украса на „крилцата“, за „очички“ и „пипалца“.

5.Сложете пеперудата на лист салата и украсете с боровинки, касис или парченца чери-доматки.

„Хризантема“

1.Подредете в редичка 18 прегънати на две парченца шунка.

2.Съберете на руло всички парченца, като започнете от първото.

3.Така полученото руло свържете в долната четвърт с перо от зелен лук или чесън (внимавайте да не развалите подредбата) и изрежете остатъка.

4.Сложете в подходяща чиния полученото руло, а отрязаните парченца подредете в кръг около центъра – това ще бъдат листенцата на хризантемата.

5.Разтворете малко „листенцата“ в сърцевината и украсете с подходяща зеленина.

„Таралеж“

1.Прегънете на двоен триъгълник парченце шунка. След което прегънете още 2 по същия начин и съединете получените двойни триъгълници с клечка за зъби. Ще ни трябват 5 такива тройки.

2.Разположете получените фигурки върху листа от свежа целина по следния начин: две тройки, лежащи – едната на ляво, другата на дясно ( с тясната част навътре), а върху тях сложете полуизправени другите 2 тройки шункови триъгълници. Най- отгоре пъхнете последната остана тройка с широката част нагоре.

3. и 4. Свийте на конус едно парченце шунка и го подгънете в широката част нагоре. Това ще бъде „муцунката“ на „таралежчето“.

5. Подпъхнете я отпред и украсете „нослето“ с малка маслина. „Очичките“ направете от касис, боровинки или чери-доматки. Допълнителна декорация може  да бъде чепка френско грозде върху „телцето“ на „таралежчето“.

Приятен апетит!