Гимнастика на Кегел – Упражнения за стегнато влагалище

10
Добави коментар
mivanova29
mivanova29

Тези упражнения са описани още в Камасутра. Жените ги правели, за да овладеят до съвършенство изкуството на любовната игра и да доставят наслада не само на себе си, но и на партньора си. Немският доктор Арнолд Кегел ги предписва на своите пациентки с друга цел –  да помогне на жените със сериозни проблеми като отпусната матка и уринарна инконтиненция при кашляне, кихане, смях и физическо усилие.

Ползите от влагалищните упражнения за здравето

Според редица специалисти, лекари и гинеколози, тренирането на влагалищните мускули предотвратява изпускането в по-късна възраст, както и отслабването на матката и пикочния мехур. Има и случаи на изпускане дори и в по-млада възраст, особено, ако жената е раждала. Дори и най-невинната кихавица, може да предизвика малка локвичка. Ако тренирате правилно и често влагалищните си мускули, това ще Ви помогне да родите по-лесно, а и да се възстановите бързо след раждане.

Стегнато влагалище = по-хубав секс

Успеете ли да развиете способността си да свивате и отпускате влагалищните си мускули, когато искате, ще изпитате неописуемо удоволствие по време на секс. Най-малкото, ще усещате още по-силно члена на  партньора Ви, а това си е предимство, особено след раждане. Упражненията на Кегел са много полезни и заради възможността да се тренира и G-точката, а и новото при тях е, че може да се правят и от мъже. И при тях свиването и отпускането на мускула, който в случая е пенисът, носи само радости и сексуални ползи. Но тук ще говорим за упражненията за влагалищните мускули, като само ще споменем, че принципът при мъжете е същият.

Упражнения на Кегел

Тези упражнения са създадени през 1946 година от доктор Арнолд Кегел. Представляват система от упражнения, подпомагащи свиването и мускулния тонус на мускулите на вагината , уретрата и ануса (свиване на мускулите на перинеума, които обкръжават вагината). Тези мускули са разположени в долната част на тялото между краката и се намират между венериния хълм и ануса. Основната им функция е да управляват процеса на уриниране както и да поддържат вътрешните полови органи, но също така имат влияние и върху центровете на удоволствието.
Ако имате по-здрави мускули ще имате по-добър контрол върху оргазмите си. Упражненията Кегел могат да допринесат и за повишаване чувствителността на G точката, както и за възможността да изпитате няколко оргазма един след друг. Упражненията Кегел спомагат за увеличаване на кръвоснабдеността на тези области, от своя страна това води до повишаване на чувствителността и сексуалното удоволствие.

Как?

Най-напред трябва да се научите да “разпознавате” мускулите на тазовото дъно – това са мускулите, които спират струята урина по време на уриниране. Ако сте жена, можете да усетите мускулите и като пъхнете пръста си във влагалището. Самото упражнение се състои в свиване на тези мускули за около 10 секунди и след това отпускане за също толкова време. Правете максималния за Вас брой повторения няколко пъти дневно. По-отчетливи резултати се наблюдават след 12 седмици.
Упражненията са лесни и не изискват специални техники и умения. Необходимо е да се научите да свивате и отпускате тези мускули. За да проверите дали правите ефективно Кегел, можете да направите следния опит – докато уринирате стегнете мускула на уретрата, без да притискате бедрата едно към друго. Ако уринирането спре, това означава че можете да се справите с това упражнение.
Правете Кегел по няколко пъти на ден. Когато мускулите заякнат, можете да увеличите дължината и честотата на упражненията – до 8-10 пъти на ден.Гимнастиката на Кегел може да се прави, където и когато Ви е удобно. В трамвая, на работното място, в дома пред телевизора, с други думи – навсякъде.

При тази гимнастика няма да смущавате околните, гимнастиката на Кегел няма никакви външни прояви.

Тренирайте  мускулите по следната примерна схема:
– Напрегнете мускулите на тазовото дъно, така като, че ли бихте искали да задържите настъпването на оргазма. Бъдете внимателни и не се опитвайте да напрягате мускулите на корема или на таза.
– Поддържайте това състояние около десет секунди, след това същото време разпуснете.
Физиотерапевтите съветват да правите например 30-40 повторения, разделяйки ги на три тренировки за един ден. Някои специалисти смятат че гимнастиката на Кегел трябва да се прави всеки ден.
Все пак по мнението на културистите е по-ефективно тренировките да се правят през ден, така мускулите получават възможност да се възстановят и  стават по-силни и устойчиви. Може да “поработите” седейки или лежейки по гръб и така да изберете по-добрия за Вас вариант. Жените имат прекрасната възможност да тренират даже по време на полов акт.