Бързи и лесни декорации за лампите

55
Добави коментар
lucynda
lucynda

09.08.2010 г.

Ако са ви омръзнали старите абажури, опитайте тези лесни и бързи проекти, за да добавите повече свежест и колорит у дома.

Плетена основа за лампата

  

Плетената ваза е съвсем неузнаваема, ако се използва за основа на лампата. Оцветете я в желания цвят и я обърнете наобратно. Пробийте през дъното й отвор, достатъчно широк, за да премине през нея крачето на лампата.

Неочаквана вътрешна облицовка

  

Неочакваната вътрешна облицовка от хартия е перфектна за една настолна лампа с модерен дизайн. Облицовката изглежда великолепно, когато лампата е изключена, и дори още по-добре – когато е включена. Отрежете парче декоративна хартия, което да пасне на вътрешната част на абажура. Залепете го с двойнозалепващо тиксо. От съображения за сигурност не използвайте мощна крушка, тъй като тя се нагрява и може да подпали хартията.

Детайли от филц

  

Добавете живец на един невзрачен абажур като закрепите за него филцови украшения. За да създадете разпокъсан дизайн, започнете с по-големи детайли в долната част, а след това добавете по-малките нагоре.

Цветни лентички и украса от мъниста

  

Създайте един невероятен абажур, като залепите или закрепите цветни лентички по диаметъра му. За допълнителен блясък можете да закрепите и украса от мъниста, които да блестят, когато лампата е включена.

Модерен и елегантен абажур

  

Декорирането на едноцветните абажури е много лесно и бързо с помощта на шаблони и бои. Добавете изящен полилей или опитайте някой от многобройните шаблони, които можете да намерите в интернет.

Настолна лампа с флорална декорация

  

Трансформирайте всеки абажур, рамка на снимка или огледало за броени секунди с окачващи се декоративни цветя. Украсете ръба на абажура с весели цветя в летни тонове. (Можете бързо да ги смените с други, ако решите да промените цветовата схема на стаята.)

Абажур с тапет

  

Покрийте абажура с тапет за получаване на мека светлина, когато лампата е включена. Измерете обиколката на абажура в горната и долната част. Добавете по един сантиметър от всяка страна и изрежете тапета. Използвайте лепило-спрей, за да залепите декорацията върху абажура. Направете прорези по ръбовете на тапета, за да улесните подгъването към вътрешната част на абажура, и залепете с лепило.

Абажур с танцуващи цветя

Закрепете към повърхността на обикновен абажур цветя от плат с помощта на топлийки в подходящ цвят. Промушете цветята през центъра и през абажура, като не забравите да ги обезопасите от вътрешната страна.