Етикети за минерална вода

6
Добави коментар
mishlence
mishlence

Етикети за минерална вода

Сряда, 11 Август 2010 ( прочетена 4415 пъти)

Какво е характерно за дизайна на етикети за минерална вода? Синьо за минерална вода, розово за изворна. Големите български марки не са много смели в експериментите и повечето етикети си приличат, вместо да се отличават.

Ето един чудесен пример за различен етикет на минерална вода. Изчистен дизайн, неутрални цветове, акцент върху 100% натурален продукт. Етикетът е минималистичен, сребърният цвят стои дискретно и дава предимство на водата като основен акцент от дизайна. Производителите Puyehue твърдят, че водата им е 100% органична и притежава идеален баланс на минералите в нея.

Тук липсват характерните за българските марки сини и розови цветове, с които се обозначава, че водата е минерална или изворна. Наскоро проведеният конкурс за лого на вода Хисар показва тенденциите, които следват нашите дизайнери. В нашия форум можете да споделите мнение за конкурса.

Производител: минерална вода Puyehue, Чили Дизайн: Julio Ferro, рекламна агенция Ogily, Чили. Снимки: Packaging of the World

Изискванията за етикетите на бутилираната минерална вода у нас: Етикетите на бутилките трябва да съдържат информация за вида на водата, наименованието на водовземното съоръжение и находището, наименованието на мястото на бутилиране на натуралната минерална вода, данни от физико-химичния и химичния анализ на водата, определящи характерния й състав по сертификата – съдържание на аниони, катиони и микроелементи, номерът и датата на издаване на сертификата, данни за приложена обработка и др. Ако съдържанието на флуорид е над 1,5 mg/l, заедно с тази информация се изписва добавката, че водата не е подходяща за всекидневна употреба от деца под 7-годишна възраст. Върху етикета или опаковката се забранява поставянето на указания, които приписват на натуралната минерална вода свойства, свързани с профилактика и лечение. Вижте тук всички изисквания.

Сравнителен тест на българските минерални води. Дефиниции за изворни, трапезни и минерални води Лицензи и сертификати на водите Подвеждащи твърдения върху етикетите

И не забравяйте, че въпреки всички надписи и твърдения, няма минерална вода, подходяща за всекидневна употреба. Подходящи за ежедневна употреба са трапезните, деминерализираните и чешмяните води.

Автор: Десислава Тодорова С любезното съдействие на: Subby, арт директор на Mojo Media Източник: Packaging of the World

  отпечатай