Алма PR и маркетинг агенция :: Провокирано от един телефонен разговор…

3
Добави коментар
mirios
mirios

Наскоро получихме обаждане по телефона (анонимно – тоест човекът не се представи нито кой е, нито от коя фирма се обажда…) с въпрос: „Колко струва да се организира пресконференция?”

Започваме с уговорката, че задаването на въпроси винаги е добре дошло, адмирираме го и го насърчаваме! Винаги!  
 

Последва обаче още един въпрос: „Наем зала, преспапки, такива разни химикалчета, това онова?” Нали се досещате колко различни отговори могат да се дадат на тези въпроси. Така и стана. Защото цената за организирането на една пресконференция зависи от много фактори. 

Наемът на залата – тук цените варират доста, като дори зала може да се използва и безплатно, в зависимост от целите на пресконференцията (ако е със социална насоченост, може да се използва зала на Общината, шефът на хотела, който има зала за пресконференции ви е приятел и др.)
Какви и колко материали ще се подготвят за медиите – прес папките могат да бъдат най-разнообразни, като това зависи изцяло от целите и изискванията на фирмата
Ще има ли подаръци за журналистите – те съответно трябва да се изработят и брандират
Ще се наемат ли хостеси
Ще се осигуряват ли кафе, вода, дребни сладки за журналистите
Ще се използва ли професионален фотограф за заснемане на пресконференцията
Ще се прави ли видеоклип на пресконференцията
Ще се покани ли специален говорител за пресконференцията – лице на кампания, известна личност, друго
Ще се използва ли мултимедия на пресконференцията – съответно следва да се подготви презентация, да се осигурят допълнителни материали
Ще се пише ли последващо прессъобщение
Ще се осъществява ли последващ контакт с медиите с цел публикуване на прессъобщението или уговаряне на интервю  с представител на компанията

 

Както виждате вариантите са безкрайни и прост отговор на въпроса „Колко струва да се организира пресконференция?” не може да бъде даден.

 

Надяваме се, че това кратичко разяснение по темата „Как се организира пресконференция” ви е било полезно и ви е дало насоки за размисъл. Задавайте ни въпроси – с радост ще ви отговорим, и по възможност, не бъдете анонимни – прекрасно е да знаем с кого общуваме и кой се интересува от услугите ни!  Оставете своя коментар, питайте ни!