Японска методика за гадаене по лицето – КАРМА И СЪДБА – Статии

6
Добави коментар
mikael
mikael

Специалистите по физиогномика могат да разчетат информация за характера и житието на човек, от 15 годишната му възраст до дълбока старост.

Здравият вид на кожата и правилната форма на челото говорят за прекрасно състояние на тялото и душата на индивида. Средната зона, разположена между веждите и върха на носа отразява жизнения цикъл от 35 до 50 години.

Ако зоната е хармонично балансирана, това свидетелства за нормална психика. 

По-ниската зона включва участъка над горната устна, челюстта, устата и брадичката. Тук е скрита информация за периода между 51 и 77 години (или дори по-напреднала възраст).Правилната форма на тази зона свидетелства за уравновесен характер.

В Япония съществуват няколко школи по физиогномика. Те различават от 99 до 130 позиции, т.е. области, които отразяват знаците на съдбата. Тълкуването на тези знаци и техните комбинации е процедура, която е доста сложна. Поради това Ви предлагаме да овладеете само основите на японската методика за четене по лицето.

Ако се научите как да тълкувате информацията, която Ви дават 13-те основни точки, това ще Ви бъде достатъчно, за да си направите извод за характера и душевните качества на човека, който Ви интересува.

Точка № 16 (близо до ръба на косата) разказва за детските години на човека. Ако кожата там е повредена, сбръчкана, петниста или увредена по някакъв друг начин, това означава, че човекът е имал тежко детство. То може да бъде причина за сегашните му комплекси като възрастен, за недостатъците му, за странния маниер на поведение или за неговата жестокост.

Точка № 19 (средата на челото)разкрива отношенията с родителите. Здравият, лъчист цвят на кожата в тази зона говори за това, че детството на интересуващия Ви индивид е било безоблачно. Родителите му са го обичали, обграждали са го с нежност и внимание. Човекът е уравновесен и добър, с него лесно можете да намерите общ език и да изградите отношения.

Точка № 22 – отношение към живота. Здравият цвят на кожата в този участък означава жизнерадост, безметежност, дружелюбност и общителност.

Точка № 25 – взаимоотношения с околните. Ако кожата е равна и гладка, без дефекти, това означава, че в живота на човека, нещата се развиват благополучно. Ако пък има бенки или неравности, това говори, че животът на въпросния човек е пълен с превратности.

Точка № 28 носи названието «житейско клеймо». Целият житейски път на човека е ясно отразен в тази зона. Хубав признак е, ако въпросният участък е широк и чист: човекът е избрал верният път и е преодолявал препятствията без сериозни загуби.Ако между веждите има много хоризонтални или вертикални браздички, това свидетелства за зрелостта на индивида. Неправилната форма на тази зона говори за неудачи.

Точка № 41 („мостът“ на носа) – взаимоотношения със семейството Ако „мостът“ е хлътнал, пресечен с хоризонтални линии, това е признак за житейски неуредици. Ако веждите „падат“ върху очите, това показва, че животът на интересуващия Ви човек е бил изпълнен с трудности.

Точка № 44 (средата на носа) – зряла възраст (35-55 години). Тъмният цвят на кожата в тази зона е знак за наличието на сериозни заболявания, родилните петна или бенки – за трудности във взаимоотношенията с противоположния пол.

Точка № 45 е изключително важна, тя е наречена „съдба“. Да я намерите е много лесно: намира се точно над върха на носа. Здравият цвят на кожата, правилната форма на този участък от носа е добър знак: съдбата е благосклонна към Вас. Изкривяванията, деформациите, неравната или петниста кожа, белезите показват точно обратното: не разчитайте на милостта на съдбата и късмета, трябва да бъдете готови за неприятности и трудности.

Точка № 48 (в центъра на върха на носа) допълва информацията, предоставена от точката на съдбата. Закръгленият, месест нос в тази област и здравият оттенък на кожата свидетелстват за късмет. Разни неравности, родилни белези и отпуснатост – уви, говорят за склонност към неудачи.

Точка № 51 (вдлъбнатинката под носа) е зоната на наследственост. Правилната форма, чистата кожа са признак за здрав род. Всякакви дефекти сигнализират за наследствени дефекти и заболявания.

Точка № 60 – е точката, символизираща силата на волята Ако устните се събират нормално, образувайки вълнообразна линия, означава, че имате нормална за средностатистическия човек сила на волята. Напрегнатите устни (плътно затворени и леко смъкнати в краищата) говорят за самоувереност. Ако горната устна е издадена над горната, това е признак за слаба воля.

Точка № 70 (под долната устна) – зоната на жизнените сили. Тъмният цвят на кожата показва, че жизнените сили са много. Белият, червеният и синкавият оттенък свидетелстват за слабост и липса на жизнена енергия.

Точка № 71 (брадичка) – показател на житейския опит. Изпъкналата брадичка показва, че човекът се е занимавал с тежък, изнурителен труд. Лъчистият цвят на кожата в този участък свидетелства за благополучие.

Да разгадаете характера и житието на даден човек само по тези позиции не е достатъчно, трябва да проучите и другите части на лицето – вежди, нос, устни…Те могат да Ви кажат още много важни неща за съдбата и характера на човека. И разбира се, най-много биха Ви „казали“ очите му.

Да разгадаем характера по очите

Японските физиономисти вярват, че красивите и изразителни очи говорят за това, че собственикът им притежава силна воля, пъргав ум и темперамент. Всякакви отклонения тук свидетелства за дефекти в характера или интелекта. Големите очи, обикновено разкриват чувствителност, смелост и дори стремеж към лидерство. Големият ирис е признак на отстъпчивост и спокойствие, малкият за душевен дискомфорт и неотстъпчивост. Цветът на очите също може да разкрие доста за човек: зеленият, сивият и тъмнокафевият говорят за енергичност, голяма жизнена сила; светлокафевият, леко жълтеникав или пъстър – за срамежливост; синият – за чувствителност.

Важна роля играят и разположението на очите и формата на веждите. Ако и двете очи се намират на една линия това е благоприятен знак. Ако са скосени леко надолу, то при мъжете това е признак за решителност, а при жените за неблагоразумие. Ако външните ъгълчета на очите буквално са оплетени в мрежичка от различно разположени бръчици – това е признак за проницателност. Трябва да отбележим, че в японската физиогномика именно очите заемат главно място при оценката на характера и съдбата на хората. Така, че ако четете по лицето на човек, винаги започвайте с очите. Но в същото време, не забравяйте, че най-достоверна информация дават очите на човек, прехвърлил 40-те – именно в тази възраст всички признаци стават постоянни.

Да разгадаем характера по носа

Счита се, че идеален е този нос, който има заоблен връх и ясно изразени странични части на ноздрите. Човек с идеална форма на носа притежава натурата на лъв, отличава се с мъжество, страст и напористост. Ако носът е дълъг, то това е признак за ярко изразена индивидуалност. Кокалестият и дълъг нос показва, че човекът е горд, високомерен и заядлив. А ако носа има още една изразена гърбичка, то индивидът е арогантен и склонен към мошеничества. Много може да разкрие и върха на носа. Ако той напомня на клюн, то за човека са свойствени проницателност, хитрост, често и отмъстителност. Пълният, голям, луковицообразен край свидетелства за сърдечност и душевна топлота.

Приповдигнатият, със „свирепо издути“ ноздри край, показва своеволие, несдържаност и разврат. Хората с раздвоен край на носа обикновено са плахи и покорни. Прекалено малките ноздри свидетелстват за отстъпчивост, а широките странични части за самочувствие. Червеният нос означава непочтеност, а ако освен това е и порест, с много спукани кръвоносни съдове, то притежателят му освен всичко друго е и пияница. Тъмните петна по носа са признак за лошо здраве. За неблагополучие в младостта, обикновено говори нос, който рязко изпъква на лицето.

Да разгадаем характера по ушите

По учшите обикновено се определя какъв ще бъде житейския път на човека и това може да се направи още в детството. Съществуват общи закономерности. Правилната форма на ушите говори за щастливи млади години. Безформените, бледни уши – за чести неприятности в живота. Прекалено големите уши почти винаги свидетелстват за различни промени в характера и повдението. А твърде малките уши са знак на неблагополучие. Ако горната им част се намира по-високо от линията на веждите, то човекът притежава високо развит интелект; на нивото на очите – интелигентност малко над средната; по-ниско от нивото на очите – средна или ниска интелигентност. Неправилната форма на месестата част на ушите е признак за нехармонична личност.

Дългата месеста част означава небрежност, слабоизразената – закостенялост в разбиранията, издадената напред – хубави душевни качества. Вътрешният ръб на ухото е показател за емоционалността на човека. Ако той е „потънал“ – човекът е сдържан, ако е издаден – бурно изразява чувствата си. Розовият цвят на ушите свидетелства за здраве, жълтият или синият са признак на болка. Тъмният цвят на предната и горната част на ушите говори за скрито заболяване, бенките, намиращи се вътре в ушната мида – за проблеми в живота. Красивата форма на ушната раковина е признак за хармонична съдба.

belladonna-bg.com