Интервю с Борислав Петров и Калоян Лалев – Кайо за “мистерията с българския Джони Деп” | PR&Медиа Новини

6
Добави коментар
EventsTeam
EventsTeam

Нова телевизия, Здравей България | 20.08.2010

Водещ: Добре дошли отново, гледате Здравей България. Сега ще си говорим за един от най-големите бумове, които бяха направили в последно време…
Водеща: Как докарахте Джони Деп в България.
Водещ: Как докараха Джони Деп в България и как тези двама юнаци тука, които седят на масата успяха да направят това нещо. Да кажем добре дошли на Боби и на Кайо,здравейте.
Борислав Петров: Здравейте.
Калоян Лалев – Кайо: Добре заварили.
Водещ: От къде ви хрумна момчета да направите това нещо? Взривихте цяла България. Между другото сигурен съм, че страшно много хора ви се ядосват в момента и казват – ей ги тия двамата, те ни изиграха и се чувстват излъгани. Аз обаче много се кефя, щото това е признак за това, че ви щракат главите, което е много хубаво.
Водеща: Аз си спомням репортажите по телевизията – Джони Деп наистина е в България.
Борислав Петров: Ами има едно клипче, можете да го проверите на summershot.net, то сега тече, не е най-доброто, защото не може да смогнем още, гледам мониторинга до събота, имахме.. не знам колко,…
Калоян Лалев – Кайо: Доста публикации.
Борислав Петров: Общо взето сме покрили медийното пространство от вестник Кърджалийски Хабер до централните новини на БТВ, и вас не сме ви подминали.
Водещ: Това е факт, да. Това вече го видяхме. А защо го направихте ми обяснете?
Калоян Лалев – Кайо: По принцип това сега от 9 часа, остават 10 минути, ще се разбере цялата история реално за какво става въпрос. Цялата истерия покрай Джони Деп и Жоро, който ще видят зрителите по-късно е заради един фотоконкурс summershot.net, ежегоден фотоконкурс на верига магазини Германос, реално заради това е цялата рекламна кампания, която ние организирахме по повод този фотоконкурс.
Водещ: А конкурса да не е за двойници? Защото ще се пусна и аз, в крайна сметка….
Водеща: А защо точно избрахте Джони Деп ми еинтересно…
Калоян Лалев – Кайо: Ами видяхме го… това е най-актуалната звезда в момента, и наистина има един човек в България, който адски много прилича на него. Просто така се получи в един момент случайно те го срещнаха в НБУ, в последствие на Боби му хрумна гениалната идея и той реално подкара всичките стъпки.
Водеща: Как?
Борислав Петров: Ами родиха се там, където се раждат всичките гениални идеи.
Водещ: Ама това е мястото, където човек остава сам със себе си и е прекрасно. Най-умните неща понякога точно там се раждат.
Борислав Петров: След което се появиха Германос, които се осмелиха да рискуват с тази идея, за което аплодисменти за тях, защото малко големи компании биха си заложили името по този начин. Ние им казахме, че им предлагаме точно рекламна кампания, предлагаме една малка революция, те се включиха с усмивка и резултата е…
Водещ: Да ви кажа революцията ви не беше толкова малка.
Водеща: Колко време не можа да се разбере въобще? Няколко дни?
Борислав Петров: Според мене то ще се разбира до Нова година, защото вчера като четох последните заглавия, според по-голяма част от любимата на Вито жълта преса, Джони Деп още е в България, още е в хотела, така че…
Водеща: Обядва с Летисия Каста.
Калоян Лалев – Кайо: Реално ние това, което направихме е да вкараме един много приличащ на Джони Деп човек в един хотел. От там нататък оставихме всичко на интерпретациите на медиите.
Водещ: Сега ще ни разкажете точно как сте го направили. Трябва да пуснем новините точно в 9. Веднага след това се връщаме отново не само с Боби и с Кайо, тук ще бъде и Джони Деп, български, американски, не знам. Ще го видим след малко.

Ето ни отново в студиото. Николче, не каза ли че искаш да се видиш с Джони Деп, гледай каква си … а, ти си най-добре.
Водеща: Те си пият кафе в момента, ти се притеснявш за нея. Моля те, недей.
Водещ: И какво, супер интересни неща разказахте, докато бяхме зад кадър, кажете ги сега.
Борислав Петров: Коя от всичките? С коя да почнем?
Водещ: Да започнем от това как Продиджи примерно са чакали да вземат автограф?
Водеща: Кмета на Бургас?
Борислав Петров: Ами кмета на Бургас беше малко преди Продиджи, понеже бяхме наели професионален охранител от Англия, който не е само охранител, но и инструктор…
Водещ: Тоя тъмнокожия ли? Дето беше в клипа? Той беше много як наистина. Изглеждаше си абсолютно професионално.
Борислав Петров: Да, и той по някакъв начин да обучава охраната и е бил свързано по някое време с …
Водещ: А той знаеше ли, че не охранява Джони Деп?
Борислав Петров: Знаеше, защото тяхната задача на охраната на него и на ВИП Секюрити момчетата, които много ни помогнаха в това…
Калоян Лалев – Кайо: И Сергей, и Здравко, истински професионалисти в тая област.
Борислав Петров: Та тези юнаци освен, че те трябваше да пазят човек, който всичките мислят за Джони Деп, което не е лека работа, повярвайте ми, така трябваше да отбият всичките атаки на хотела, на кмета и т.н. Помогна ни една леко, странно да го кажа, но леко луда американска актриса също така.
Калоян Лалев – Кайо: Тя беше леко истерична, но тя трябваше (?) на Жоро, тъй като с извинение от наша страна към хотела ги подлуди в общи линии, но това беше част от целия сценарий, за да може историята наистина да бъде максимално истинска.
Водещ: Кое беше най-отвратителното нещо, което им направихте като претенция от страна на супер звездата Джони Деп. Какво искаше?
Борислав Петров: Мексиканската кухня малко ги напъна. Казаха – ами нямаме мексикански готвач в Бургас, ние трябваше да правим мексикански готвач и въобще беше сложно…
Калоян Лалев – Кайо: Много професионално се отнесоха хотела, наистина е страхотен. Това, което също така ги затрудни по принцип ние това, което изследвахме през цялото време неговите навици и т.н., той е много интересен човек, яде само junk food.
Водещ: Така ли?
Калоян Лалев – Кайо: Да, а пък там се сервират различни много интересни ястия и беше много трудно да се направи пица примерно или такива някакви елементарни…
Борислав Петров: От Продиджи стигнахме до пица, все едно правим новини за Джони Деп. Та Продиджи историята беше, че те срещнаха Патрик, опитаха се да влязат горе, защото аз лично се видях с (?), които бяха примерно долу и в момента, в който Джони Деп влезе в хотела и казаха – абе това той ли е, Джони Деп? Викам – ми май да. И те полудяха и те. Та Продиджи му дадоха едни баджове, канеха го на сцената. Така че … нашия Жоро …
Водещ: Айде да го поканим.
Водеща: Да поканим Джони Деп. Джони заповядай.
Водещ: Джони, nice to see you.
Водеща: Имаш ли нужда от преводач?
Георги Велизаров: No, I really understand the Bulgarian language, so it’s ok.
Водещ: Джони, защо ти викат Жоро в България?
Борислав Петров: In Bulgarian.
Георги Велизаров: Защото съм българин и се казвам Гошо.
Водеща: Кажи ми какво прави през всичките тези дни в хотела?
Георги Велизаров: Спях, ядях и гледах телевизия.
Водеща: Гледаше се по новините?
Георги Велизаров: Не, по новините почнах да се гледам чак на третия ден, втория.
Водещ: Колко време ти трябваше да приемеш тази шантава идея на тези двама младежи, които ти я предложиха?
Борислав Петров: Час.
Георги Велизаров: Не, мисля че бяха около 20 минути.
Борислав Петров: 20 минути по-скоро, да.
Водеща: А колко време гледаше поведението на Джони Деп?
Георги Велизаров: Ами то няма кой знае какво за гледане.
Водеща: Не си изучавал нещо специално.
Георги Велизаров: Няколко тикчета… е не, имах един момент, в който сутрин се ставаше и се почваше – цялото това, от пред назад, от зад напред.
Борислав Петров: Имахме една система – нос, коса, ухо. Общо взето той има малко специфични, както вчера казаха в едно интервю, наркомански жестове самия Джони Деп, непрекъснато си пипа носа, косата, носа, косата, брадата, носа, косата. Поиграхме с това, поиграхме върху походката да я доизгладим , поиграхме върху това да мисли само на английски, което беше най-тежко.
Калоян Лалев – Кайо: Да говори на английски. Поставихме му пълна изолация, за да добие този замислен вид, който има и героя, защото тука в нашата концепция това беше много важно, всички подробности да бъдат изпипани, за да не го срещне някой на улицата и да каже – ей Гоше къде си бе, кво праиш тука с тия четирима горили бе? Това щеше просто цялата концепция.
Водещ: Кое беше най-голямото изпитание за теб реално от цялата тая работа? Кога помисли, че…
Георги Велизаров: Скуката в хотела.
Водещ: Не, аз просто питам имаше ли момент, в който си се притеснявал, че нещата са пред провал и че може да се издъниш?
Георги Велизаров: Не, аз не се… вярвам, че трябва да мисля позитивно, че постигна нещата. Нали така, Боби? По-позитивно?
Борислав Петров: По-позитивно и по-положително.
Водеща: Където минеш сега сигурно си страхотна звезда, всички те разпознават? Как ти влияе славата?
Водещ: След като беше при нас мога да ти го гарантирам това, то така ще се случи.
Георги Велизаров: Ами не знам, в смисъл сигурно ще е супер забавно. На мен целия ми живот е супер забавен.
Борислав Петров: Променя се, сега като натисне славата ще се пропие, ще тръгне по жени, ще се разведе още един път, щото той е женен и въобще ще се повесели. Общо взето аз искам и аз да кажа нещо, още един …
Водещ: Ти не млъкна до сега, сега пък искаш да кажеш нещо.
Борислав Петров: Най-важното на цялото това нещо е… тоест това, което най-много ни радва, че в крайна сметка с помощта на Германос сбъднахме една негова мечта, която наистина е така. Той беше за 3 дни Джони Деп, а в някои медии продължава още да е Джони Деп, но … до Нова година със сигурност ще е Джони Деп. И освен че сбъднахме една негова мечта, дадохме една добра новина, която най-накрая добра новина да подлуди цяла…
Калоян Лалев – Кайо: И да измести Бойко Борисов от първата страница. Това е нещото…
Водеща: Трудно постижимо.
Водещ: Да, ама той игра един мач и го спореха за дузпа и пак ви измести. Така че …
Борислав Петров: Е тука влезнахме и в спортните, че Левски (?) и Джони …
Георги Велизаров: Тези въпросните левскари бяха набили сервитьора. Аз се наложи да чакам около час и половина – два за храната.
Водещ: Сериозно ли?
Георги Велизаров: Да, абослютно сериозно. Влезна в стаята пищейки – пребили са човека, който носи храната.
Борислав Петров: Имаме много истории, които само губим…
Водещ: Добре, вие така сте се забавлявали и такъв кеф сте си направили..
Водеща: А сте започнали на петък 13?
Борислав Петров: Донесе ни късмет, донесе ни кмет, донесе ни всички национални медии. Какво повече? Кмета милия само за него ми е жал, защото седя сутринта толкова дълго го чака, имаше И доста ваши колеги там и…
Калоян Лалев – Кайо: Той ни изпълни една добра дузпа, имам предвид сложи така топката на точката, защото той официализира цялата информация, която ние не очаквахме толкова добре да ни се стекат нещата. Щото в началото беше – той ли е, не е ли той.
Водещ: Жоро, тия татуировки истински лиса, да питам аз?
Георги Велизаров: Зависи за кои става дума?
Водещ: ами ей тая голямата, дето е от вътрешната страна.
Георги Велизаров: Доста истинска е, да.
Водещ: Ккаво значи доста истинска?
Борислав Петров: Тази е правена при един от най-добрите татуисти в България, доста търсихме татуисти.
Водещ: Демек няма да можеш да си я махнеш след един месец?
Георги Велизаров: Защо да си я махам?
Водещ: Не знам, питам.
Георги Велизаров: Аз съм фен на татуировките, така че…
Водеща: Той пълен ли е с татуировки? Аз тук не виждам татуировки.
Водещ: Те са направени, според мен, едно към едно по…
Борислав Петров: Тези татуировки са направени едно към едно от Емо, който е един от най-добрите татуисти в България, доста време ги правихме.
Водещ: Сигурно и тая на пръста ти сигурно е..?
Георги Велизаров: Не, аз имам само една моя, тя е на гърба.
Калоян Лалев – Кайо: Част от тях са временни, тази му е истинска. Понеже в последния момент излезнаха новини за Джони Деп, че той има нова татуировка и реално ние по снимки сме правили тази татуировка. И понеже хората, които правиха татуировките казаха, че не може да се направи временна, та… Жоро се съгласи да направим…
Борислав Петров: Добре че не са му отсекли крак през това време, защото …
Водещ: Тогава щеше да ви е по-сложно. Снимката, която беше направена от балкона на хотела беше чудесно направена и много хубаво изработена. Изглеждаше точно като все едно някой абсолютно случайно го е заснел и всичко останало…
Борислав Петров: Ама не, то в крайна сметка ние репетирахме до колко да му е отворена фланелката, защото вече знаехме и както виждате тук идеално се чете – summershot.net. Разгледайте, доста интересн конкурс…
Водещ: А, той пак си е с тениската.
Георги Велизаров: Не ми стои зле.
Водещ: Тук има няколко символа. Само една ли е фланелката?
Калоян Лалев – Кайо: Това беше част от сценария, да се изписват дрехите, защото така изглежда самия Джони Деп, той просто по отношение на неговия вид…
Борислав Петров: Няма да казвам за къпането, щото прякора на Джони е Смръдльо. Въобще… има много интересни неща да казваме.
Георги Велизаров: Те не ми даваха, но аз тайно се къпех.
Водещ: В интерес на истината не миришеш, аз да кажа на нашите зрители. Като се здрависвахме изобщо не миришеш, така че нашия Джони поне в нещо е по-готин от истинския Джони. Добре, и какъв ще бъде края на цялата тази история или го оставяте отворен ей така?
Борислав Петров: Края на тая цялата история ще бъде някъде края на септември, когато свършва целия фотоконкурс summershot.net и ще свърши с големи награди за няколко човека, ако имате хубави снимки от морето, ти знам че имаш едни хубави снимки във в.Шоу…
Водещ: Имаме много хубави снимки, най –различни. Обаче аз се чудех дали ще направите примерно двойник на Летисия Каста или на Барак Обама.
Борислав Петров: Имаше двойник на Летисия Каста, Диляна Попова дойде, тя е доста симпатична млада булка, да не казваме най-красивата според нас. Тя дойде, нея изщракаха, вчера мина по някакви медии. Общо взето нека да оставим хората да си разпитат, нека да оставим медиите да реагират както искат. Но в крайна сметка това е може би, аз си спомням на 35 години съм, но си спомням само с АЕЦ Козлодуй да се е случвало подобно нещо, но тогава не беше добра новина. Тука имаме една добра новина, която зарадва всички хора, дискутираха я абсолютно всички. Крайната цел на конкурса е идеална, тоест не е някаква комерсиална…
Калоян Лалев – Кайо: Не е търговска марка…
Борислав Петров: То е търговска марка, но нито продаваме нещо, нито нищо. Целта е идеална. Хората да се забавляват на този сайт и да качват най-добрите моменти от лятото си.
Водещ: И като казахте идеална – идеално се получи също така, ние да кажем от страни. Благодарим ви много за този разговор. Жоро, успех от тук нататък и ще следим с нетърпение да видим какво ще се случи с твойта духовна връзка с Джони.
Георги Велизаров: На 5 октомври ви каня на премиера в теаетър София. Заповядайте.
Водещ: Ако някой има да рекламира нещо, операторите, някои приятели, идвайте, сега е момента?
Георги Велизаров: Аз мога да дам едни батерии между другото алкални…
Водещ: Реклама, истинска реклама пускаме, ние ще си рекламираме други неща тука. Реклама сега.