Анивенчър – фестивал за аниме, манга и японска култура

6
Добави коментар
artandblog
artandblog

Анивенчър е български фестивал за аниме, манга и японска култура и тази година празнува петата си годишнина.

Анивенчър 2010 започва на 3 септември от 19 часа с официално откриване в Парти център 4 км. В рамките на два дни (4 и 5 септември 2010), феновете на аниме, манга и японска култура в България, ще се насладят на целя плеяда от събития.

Цените на билетите варират от 8 лв. (за един фестивален ден) до 16 лв. (за два фестивални дни и две музикални вечери).

Наред с вече традиционните конкурс и ревю на ръчно изработени костюми от аниме, манга или видео игри), АМВ конкурс (конкурс за монтаж на аниме клипове и музика), арт конкурс и изложба, впечатляващи гейм ивенти, организаторите са запланували и няколко нови и свежи попълнения. Сред тях са два напълно нови конкурса – за авторска манга и за фенфик (оригинален разказ по мотиви от аниме/ манга).

Анивечър 2010 отново ще ни очарова с хост клуб и мейд кафе (тази година: къща на гейшите, в която можете да побъбрите с някоя гейша на по чаша чай), както и с алея на талантите, но с леко променен вариант спрямо миналогодишното издание на фестивала.

Както винаги неделима част от програмата на фестивала са разнообразните лекции, демонстрации и работилнички, в голяма част от които тази година са ангажирани японските доброволци в България от организацията J-CAT.

Друга изненада и нововъведение в Анивенчър е вечерната програма, за която са се погрижили HMSU и Миризма. За всички, за които купона никога не спира и настъпването на вечерта определено не е повод да си тръгнат са предназначени двете вечерни партита: Drum&Bass и Dubstep с: KMN, DropDead, F0rtunah, Dope Reach, DJ Smile, Skiller, Jamez Bongg, EXo, stelf, Acidtrip, Konspirator, Mocks, Targy, Monk, Javoreste, DJ Zionи други!

Гостите могат още да очакват: комикси от цял свят, томболи, награди, роботи, кътче за забавления и отмора, възможност да се облекат и снимат в японски дрехи и много много други! Източник: aniventure