Методика за отслабване

4
Добави коментар
kozmo
kozmo

Кандидатът на медицинските науки и психотерапевт Владимир Иванович Миркин прилага една много интересна методика за отслабване, която дава чудесни резултати на практика. Той не обещава никакви чудеса, а настройва желаещите да отслабнат за една сериозна и трудна работа.
Според неговите правила, този който съумее да изпълни 7 условия, нужни за отслабването, може да не  се съмнява, че ще има резултати.
Може би някои от неговите условия към пациентите му ще помогнат и на вас.

Условие първо – признаване на личната отговорност за напълняването.
Според  д-р Миркин човек трябва да е ясно, че излишните килограми са поради преяждане и неправилни хранителни навици. Този, който се самозалъгва, че яде малко, че не консумира вредни храни, а пълнее, е обречен на неуспех. Човек трябва да осъзнае и признае, че има вредни хранителни навици и е зависим от тях.

Условие второ – да е налице истинско желание за отслабване.
Формалното желание не води до нищо. Трябва човекът да е убеден в необходимостта от отслабване и да е готов да понесе някои неудобства за постигане на тази си цел. Не защото е модно, или защото ще ходи на море, а защото той иска да отслабне.

Условие трето – да е наличен сериозен мотив.
Мотивацията за отслабване е много важна. Човек обикновено има няколко мотива, за да пожелае да отслабне. Трябва да се избере най-важния, този който да е основен двигател по време на борбата за по-ниско тегло.

Условие четвърто  – точно определяне на излишните килограми и планиране на срок за изчистването им.
Обикновено през първите 2-3 седмици на мнозина се отдава да свалят 5-7 килограма. След това настъпва „мъртва зона” – това е свързано с пренастройката на мастния обмен. Това положение трае около седмица, а после започва отново сваляне на килограми. Само че някои вече са прекратили диета си или са изпаднали вече в депресия!
По методиката, която прилага доктор Миркин, пациентите средно отслабват с 8-10 кг за месец; 20 кг – за 2-3 месеца; 30 кг – за 3-4 месеца; 40 кг – за половин година. Разбира се, става дума за специализиран процес, под контрол на лекар и т.н.

Условие пето – да се създаде нов модел на хранително поведение.
Доктор Миркин предлага на своите пациенти да се откажат от храни, които образуват мазнини: тестени изделия, картофи и сладкиши. Важно е да се предвидят и различни разтоварващи дни, да не се яде по всяко време, а в определени часове.

Условие шесто –  да се направи първата стъпка към новия начин на живот.
Човекът трябва да знае, че почва да се храни по друг начин и това може да му донесе дискомфорт. Трябва да преодолее страховете си дали ще издържи, дали ще успее; да не променя диетата, без това да е наложително и др.

Условие седмо – с помощта на самовнушението човек да укрепи волята си за победа и да си изработи негативно отношение към преяждането – главен виновник за наднорменото тегло.
Сеанси на самовнушение е нужно да се провеждат сутрин и вечер в леглото, а така също, когато желанието за ядене е много силно, а не е време за поредното хранене. Сеансите помагат и за преодоляване на силното влечение към вредни храни.
Необходимо е да се отпуснете, да затворите очи за 2-3 минути и да си повтаряте фрази, които сами ще си измислите, например „ Мога да не ям тестени храни и сладкиши. Мога да мина без тях. Те са причина за голям корем и двойна брадичка.” Самовнушението е много важно нещо, колкото и да не ви се вярва, че ще ви помогне. Просто се научете да правите ежедневно тези сеанси.

Предлагаме ви и една нисковъглехидратна диета на д-р Миркин:
Закуска:
– 100 г белтъчна храна (извара, сирене със средна масленост, варено или печено месо, риба)
– чай или кафе без захар, може да се използва мляко
Обяд:
– бульон от супа (супата се прецежда)
– 100 г месо и 130 г зеленчукова салата
– 25 г хляб
– неподсладен компот или сок
Вечеря:
– 100 г месо или риба
– чаша айран
Допълнително могат да се изяждат по една ябълка, мандарина или портокал между храненията.