Декорация на интериора в сиво

56
Добави коментар
lucynda
lucynda

Декорация на интериора в сиво

26.08.2010 г.

Сивото, което се получава от смесването на черно и бяло, набира все по-голяма популярност като неутрален цвят за интериора. От светлия гълъбов цвят до тъмносивите нюанси, този цвят изглежда великолепно както върху стените, така и като акцент в общия дизайн.

Класическо сиво

Сивото е един от най-добрите неутрални цветове. То изглежда отлично в комбинация с почти всички нюанси – както от топлата, така и от студената гама. В тази спалня например стените са декорирани с класически сив нюанс. Черното легло и кремавият рошав килим допълват студения цвят на стените. Ярко оранжевите акценти – настолните лампи и кърпата върху леглото, изпъкват силно на фона на неутралните тонове. Нощното шкафче и огледалото с метална рамка над леглото пък добавят допълнително очарование на помещението.

Шарки по стените

Тапетът с голям индийски десен в сиво и бяло внася закачлив елемент в тази малка баня. Нежните сиво-сини тонове се координират прекрасно с черния плот, металните елементи и дъбовите шкафчета.

Тъмен нюанс

Тъмният сиво-кафяв нюанс придава драматичен вид на тази официална трапезария. Наситените шоколадови стени са в контраст с белия таван и богатите архитектурни елементи. Сивите завеси пък са в унисон с цвета на стените, но лекият им блясък добавя допълнителна изисканост на дизайна. Столчетата са тапицирани със същия нюанс на сивото. Дървените акценти – полилеят, огледалото и рамките на столовете, подсилват кафявия нюанс в цвета на стените и свързват всички елементи в помещението.

Почти бяло

Мекият сив цвят, който покрива стените на тази дневна стая, е със студен нюанс, което създава леко и ефирно настроение. Ясно очертаните архитектурни елементи и мебелите с бяла тапицерия допринасят за релаксиращия декор. Тъмната масичка за кафе, наситените странични масички и боядисаният в тъмнокафяв цвят паркет балансират дизайна, като резултатът е едновременно елегантен и отпускащ.

Традиционен стил

Синьото е един от най-популярните цветове за всяка една стая, но в комбинация със сивото той създава един неустоим нюанс. Жълтите флорални завеси изпъкват на фона на сиво-сините стени. Тапицираното в сиво долно табло на кревата внася луксозен привкус, а дървените мебели създават основата на интериора и свързват всички елементи в един цялостен дизайн.

Модерен стил

Сиво-синият цвят изглежда великолепно и в помещения с модерен дизайн. В тази спалня белият таван, леглото и боядисаният в тъмнокафяво паркет допълват синьо-сивия цвят на стените. Пейката с плюшена тапицерия в тъмносиво пък внася доза елегантност в иначе сведения до минимум декор.

Успокоение и очарование

Стените с каменно сив нюанс внасят студени тонове в монохромната цветова схема на тази спалня. Високата лицева дъска на леглото в същите каменни нюанси добавят нова текстура в декорацията. Черните странични масички и покривката на леглото балансират общия дизайн, а белият фон на картините по стените внася разнообразие в цветовата гама.

Изобилие от акценти

Сивият цвят може да се използва не само за стените, той също така е великолепен за акцентите. В тази спалня кремавите стени са в контраст със сиво-черните покривки и декоративните възглавнички. А одеялото в долната част на леглото съдържа в себе си всичките цветове в помещението – бяло, черно и сиво.

Източник: bhg.com
Посещения: 3515