Sofia Dance Week 2010

13
Добави коментар
Anardil
Anardil

Sofia Dance Week 2010

Предвиденото за вчера „гостуване” на Sofia Dance Week на „София диша” (което за съжаление пропуснах) ме подсети, че, ако искам да възродя започнатата още в зората на e-comedia и така и неразвила се истински традиция за отразяване на най-голямото танцово събитие в столицата, е добре да започна от рано. Това и смятам да направя.

В началото малко предистория. Както сигурно знаеш, Sofia Dance Week е международен фестивал за съвременен танц, организиран по инициатива на Списание 1. Първото му издание се проведе в началото на есента на 2008 г., второто – по същото време на 2009, а третото ще започне на 23 следващия месец и ще продължи до 29-и. По традиция, която тази година май няма да бъде спазена, основната програма на фестивала беше предшествана от Sofia Dance Week Academy – танцова академия, провеждаща се за период от около една седмица на Сцената в Борисовата градина.

Дали заради кризата (все пак Списание 1 доста се ограничи напоследък) или по друга причина, вчерашното гостуване на Шишман е единственото предварително мероприятие, за което се споменава на официалния сайт на събитието.

Пак от него получаваме погрешната информация, че участниците във фестивала през този септември са само 4: спектакълът Араз на турския Zeynep Tanbay Dans Projesi (ZTDP), „За любовта” на трупата на Жоел Бувие, „Маймунски сандвич” на вече познатата от първия Sofia Dance Week Ultima Vez и „Денг Денг!” под хореографията на френския хип-хоп пионер Фарид Берки. Сайтът на Eventim, обаче, информира за още две представления: Absurdo (изпълнено от неясно кого) и „Танцът на лебеда” на испанския танцьор и хореограф Икер Гомес.

Датите са, както следва: 23 септември – Араз, 24 – Absurdo, 25 – „Танцът на лебеда”, 26 – „За любовта”, 27 и 28 – „Маймунски сандвич” и 29 – „Денг Денг!”. Цените на билетите варират от 10 до 40 лева в зависимост от мястото и залата. Организацията за сега не блести особено, но се надявам, че като се изключи дребния пропуск в сайта, за който споменах малко по-горе, всичко останало ще е на ниво.

Дали надеждата ми ще се оправдае? Ще разбереш по-късно в E-lect.

Сподели във Facebook