Сумиста утрепал Боби Цанков

9
Добави коментар
krisi_d
krisi_d

петък, 3 сеп 2010 г. 15:07 ч.

снимки: slusham, maxnews

Бандата за поръчкови убийства „Килърите“ е организирала покушението срещу скандалния водещ Боби Цанков, разкриват криминалисти. Големия Маргин е платил 100 000 лв. за разстрела на журналиста.

Мократа поръчка е дошла от боса на СИК Красимир Маринов – Маргина. Гангстерът научил, че Цанков е обещал на прокуратурата да доведе надеждни свидетели по делото за поръчковите убийства на Иван Тодоров – Доктора, близкия до ТИМ Никола Дамянов и генерал Любен Гоцев.

Само преди месец и половина братята Маргини бяха оправдани, че са поръчвали екзекуции.

Разстрелът на Боби Цанков все още не е разкрит от МВР. Те отказват официално да оповестят, че „Килърите“ са убили радиоводещия.

„Убедени сме, че Петър Стоянов – Сумиста е бил посредник между физическите убийци на Цанков и братя Маргини,

но трудно можем да повдигнем обвинение за този атентат, тъй като засега нямаме данни кой са наемниците“ – признава един от следователите по делото пред в. „Уикенд“. Сумиста и ортака му Васко Кеца са наели и въоръжили убийците на Цанков.

Килърите са получили 100 000 лв за мократа поръчка, но засега тяхната самоличност не е разкрита.

От МВР не отхвърлят възможността убийците на Цанков да са безследно изчезналите Георги Георгиев и Владимир Филев. Двамата наемници са част от „Килърите“ и от 8 юли 2009 г. се издирват от МВР. Тогава Георгиев и Филев са уличени като екзекутори на бизнесмена Румен Рачев, разстрелян пред болницата в Шумен. И двамата са били близки другари на настоящия тартор на „Килърите“ Васко Кеца. Органите на реда имат съмнения, че убийците може да са се покрили „в дън земя“ и през периода, в който са издирвани да са извършвали още поръчкови убийства.

Действията, на килърите при разстрела на радиоводещия, са повече от дръзки – той е застрелян посред бял ден, на оживено място в столицата,

по него е стреляно над 20 пъти, като 6 куршума попадат в целта, а други 3 раняват случайни минувачи.

Същата схема е приложена при убийството на Румен Рачев. До днес няма солидни доказателства, които да доказват, че Стефан Бонев – Сако и Красимир Маринов – Големия Маргин са поръчители на убийството. На солидни доказателства криминалистите са попаднали една след убийството на Юри Галев.