Честит 2-ри Рожден Ден, Google Chrome!

3
Добави коментар
mese4ka
mese4ka

24 Flares

24 Flares

×

Преди 2 години, Гугъл пуснаха Google Chrome – един браузър базиран на open-source програмата Chromium. Преди няколко дни, последната версия на този браузър беше пусната (като това е 6-тата версия към текущия момент). От Google казват, че сега Chrome е 3 пъти по-бърз от това, което е бил при първоначалното си пускане през 2008 година.

Част от новите възможности пуснати с версия 6 са: auto-fill и auto-fill синхронизация и повче от 6000 разширения. Цялата тази промяна има идеята да подсили начина, по който потребителите търсят, а и да представи едно чувство за лекота. Наистина опитайте да стартирате един сайт, който не сте отваряли преди това, примерно в Internet Explorer и заредете същият сайт в Google Хром. Ще забележите разликата веднага, а и “лекотата” с която Google Chrome оперира като цяло.  Идеята на новата цветова гама (променена е, наистина!) използвана е да е успокояваща за очите на потребителя. Друга новост е сливането на 2-те менюта на Хром в 1 обобщено меню.

Стария Хром: Първата излязла бета!

Хром сега: Чисто новия вариант излязъл преди няколко дни

През следващите месеци, се споменава, че ще има дори още подобрения по Google Chrome – включително стартирането на Chrome Web Store, който ще улесни максимално откриването на разширенията за Хром, които ви трябват.

Новата stable версия е свободна за сваляне. От Гугъл съобщават, че до края на годината ще видим версии 7 и 8 на браузъра. Решили са да изкарват нова версия на всеки 6 седмици. Нещо друго, което много чакаме с нетърпение също ще излезе към края на тази година. Или поне тогава го очакваме, а именно – Chrome OS, новата супер-бърза операционна система на Google.

24 Flares

Facebook

16

Google+

0

Twitter

8

LinkedIn

0

24 Flares

×