Германските комунисти погрешка подариха на първолаци химикалки с голи мацки / Любопитно / Любопитно / Ekip News

19
Добави коментар
vdd
vdd

Снимка: child _writing_i.telegraph.co.uk.jpg

Снимки към новината

По традиция германските деца получават за подслаждане на първия си учебен ден картонен конус, пълен с лакомства. Тази година обаче ученичета в Есен получиха вместо сладките химикалки, които показват еротични картинки, съобщи Ройтерс. Срама за това бра Германската комунистическа партия, дала подаръчетата.

Според директора на училището „Адолф Райхвайн“ децата получили от името на Германската комунистическа партия конуси, в които имало химикалки. По-късно бил нададен вой от гневни родители, установили, че химикалките могат да прожектират еротични изображения на жени.

В изявление на Германската комунистическа партия заради гафа се казва, че писалките са купени от разпродажба и просто било казано, че химикалките светят след натискане на бутона. „Германската комунистическа партия дълбоко съжалява и изразява възмущението си, че такива неща, граничещи с порнографията, могат да бъдат купени в обикновени магазини“ – се казва в изявлението.

Сега адвокатите на комунистите проучват възможността да съдят доставчика. Партията е предложила да замени пикантните химикалки с нещо по-подходящо за дечицата.