Класически интериорни решения за обзавеждане на вилата

67
Добави коментар
lucynda
lucynda

08.09.2010 г.

От изпитаните във времето синьо-бели цветови схеми до старинните колекции и креативното използване на старите мебелите, декорацията на вилата в провинциален стил никога няма да излезе от мода. Изберете от разнообразните предложения, за да добавите уют и комфорт във всяка една стая на дома.

Излъчването на старинните мебели

Ценителите търсят излъчването във всеки един предмет, а тази дневна стая е пълна с такива мебели и аксесоари. Старите училищни прозорци са преобразени в огледала и са поставени от двете страни на камината, отразявайки светлината и придавайки на помещението визуална дълбочина. Старата камина, която доскоро е била боядисана в синьо, сега е ремонтирана, за да се разкрие истинската й красота. Зад канапето е поставена английска антична масичка. Тези мебели внасят както функционалност, така и интерес в тази дневна стая, връщайки собствениците на вилата и техните гости в доброто старо време.

Детайлите

Декорацията на кухнята в бяло е вече утвърдена традиция, но кухни с добавени цветни елементи и старинно очарование вече трудно могат да се видят. Детайлите, като бялата релефна облицовка на тавана, красивите тапети с флорални шарки и колекцията от зелени нефритени съдове, създават атмосферата в тази кухня. Бар-столовете и мивката от неръждаема стомана добавят модерен привкус, без да нарушават провинциалния стил на помещението.

Класическа синьо-бяла комбинация

 

Ако търсите традиционна провинциална цветова палитра, опитайте със синьо и бяло. Калъфката на фотьойла на тънки райета задава тон за непринудения провинциален стил, а бялото плетено кресло със сини възглавнички и синьото канапе продължават синьо-бялата тема. Белите стени и натуралната подова настилка от сизал дават възможност на мебелите да се откроят.

Провинциални удобства

Плетените кошове са пръв избор за съхраняване на различни предмети в един провинциален дом. В двата коша под старинното легло се съхраняват допълнително спално бельо и възглавници, така че винаги ще сте готови за посрещане на гости. Класическата синьо-бяла покривка за легло и възглавничките на сини райета внасят допълнителен цвят в тази семпла спалня.

Вградени шкафчета

 

Кухнята е сърцето на дома, но в същото време това помещение се използва много активно. Направените по поръчка шкафчета и чекмеджета могат да съхраняват всички принадлежности за готвене. Тези стилни шкафчета са главният дизайнерски елемент в кухнята със своята очарователна старинна синя украса. В помещението са налице всички необходими модерни удобства, без да се губи класическото провинциално излъчване.

Комфорт и стил

Комфортът е запазена марка на провинциалната декорация, което означава, че не трябва да робувате на точно определен стил при обзавеждането на стаята. Тази закрита веранда е перфектният пример за това, как смесването на стилове може да създаде едно релаксиращо пространство. Комбинацията на модерна метална масичка за кафе с удобно канапе, подова настилка с плочки и раирани декоративни възглавнички е много разнородно, но в същото време създава една гостоприемна атмосфера.

Сладки сънища

 

Тази спалня съдържа всички необходими елементи, за  да бъде наречена класическа – от боядисаните в бяло дървени елементи и ламперия, до открояващите се бели калъфки и покривката на леглото. Синьо-бялото спално бельо и красивият тапет завършват дизайна. Орнаментният полилей е черешката на тортата за създаването на тази романтична спалня.

Естествена привлекателност

 

Елементите, заимствани от природата, като например това напъпило клонче или растението в саксия, внасят свежест в интериора. Небоядисаните чамови шкафчета добавят естествена красота на кухнята. Малкото горни шкафчета и откритите рафтчета помагат помещението да изглежда по-светло и отворено.

По-красиви с времето

 

Що се отнася до провинциалния стил, повечето предмети започват да изглеждат по-добре с времето. Бежово-розовата боя моментално създава усещане за старинен вид. Едва ли ще предположите, че тази стая се намира във вила, построена през 50-те години на миналия век. Избелелите от слънцето рафтчета, градинската масичка и старинната подова настилка създават антична привлекателност в този провинциален дом.

Флорален стил

 

Античната кушетка с декоративните възглавнички изглежда зашеметяващо пред огромния слънчев прозорец. Каменната подова настилка добавя рустикален стил в стаята, докато букетът от свежи божури, откъснати направо от градината, внася характерното провинциално очарование.