Как да заредим духа и тялото си?

5
Добави коментар
Kapitolia11
Kapitolia11

Съществуват едни незабележими крадци на енергия, които често ни оставят без заряд да правим каквото и да е. Лошите помисли, завистта, проблемите в ежедневието и още такива на пръв поглед незначителни спътници в нашия живот често създават бариери, които не можем да преминем, защото нямаме необходимата енергия.

Да искаш да живееш, да имаш сили за живот!

А как да си я набавим в такъв случай?

Същесвтвуват няколко прости правила, за да струи енергия от нас и да се усещаме изпълнени със заряд и жажда за живот.

Да се научим да казваме „не”! Много от нас не умеят да отказват. Помолени за услуга или жест, ние винаги се съгласяваме дори ако осъществяването им противоречи на собствените ни житейски принципи. А не трябва да е така! Трябва да се научим да отстояваме убежденията си, да живеем в унисон единствено със собствените си възприятия за света. Да казваме „не”, когато се налага. А ако това наранява хората около нас, нека се замислим дали те заслужават привързаността ни при положение, че не се интересуват от това как ние се чувстваме.

Нека открием заряда във всеки малък знак!

Контактите с позитивно настроени хора зареждат! Когато общуваме с хора, които се радват на живота, които търсят неговите позитиви, а не се вглеждат единствено в тежките му страни, то тогава и ние ставаме такива. Положителни, оптимистично настроени, наслаждаващи се на красотата на всеки следващ ден.

Да си поставим цели! Когато пред нас стои нова задача, ние се мотивираме, нахъсваме се да я осъществим. Затова най-добре ще е винаги да се мъдри пред нас една мечта, която да ни дава кураж, сили и воля да продължаваме напред. Да не се отказваме и предаваме при най-малката трудност, а с нов ентусиазъм да драпаме към реализирането й. А когато то стане факт, наред идва следващата. И така до безкрай!

Миналото остава зад гърба ни, важни са настоящето и бъдещето! Когато заровим мисли в миналото, винаги ще намерим за какво да съжаляваме. Затова по-добре да отправим поглед напред, да търсим очарованието на утрешния ден, а не да мислим какво щеше да се случи, ако…

Каквото е било писано, то е станало. Така че не бива да съжаляваме за нито една казана дума или извършено действие, а да се борим следващата подобна ситуация да разрешим с повече мъдрост.
Спазването на тези простички правила ще ви накара да усетите духа и тялото си пръщящи от енергия. Опитайте!