Dippin’ Dots – сладоледът на бъдещето

4
Добави коментар
davis
davis

 
1
2
3
4
5

(10 гласа, оценка 3.90 от 5)

Модерният в САЩ сладолед Dippin’ Dots, заслужено е наречен „сладолед на бъдещето”. Dippin’ Dots са малки сладоледени перлички с различни вкусове (ванилия, шоколад, ягода и т.н.) или замразени топчета кисело мляко, които чудесно освежават купувача. В една чаша клиентите на Dippin’ Dots могат да смесват много вкусове – тогава сладоледът им ще изглежда като многоцветни дъжд, с широка гама от вкусове. Топченцата на сладоледа, малки като мъниста, са замразени с течен азот, за да не губят форма. От Dippin’ Dots, уверяват, че може дори да се направи сандвич, като се сложат топченцата между две бисквити.

Досега Dippin’ Dots се смяташе за новост на пазара на сладолед, но самият продукт е създаден през 1988 г. в Кентъки, в едноименната компания Dippin. Оттогава производството на сладолед се усъвършенства, опаковането се модернизира и се търсят нови канали за дистрибуция на Dippin’ Dots.

Въпреки амбициозното име „сладолед на бъдещето”, до неотдавна той можеше да се намери главно в увеселителните паркове, търговските центрове и кафенетата на Япония и САЩ. Но това е беше до скоро … Фирмата Dippin’ Dots реши да разшири продажбите си на сладолед от автомати за продажба, което обяснява появата на вендинг апарати за сладолед Dippin.

Компанията е подготвила различни разфасовки за продажби, пластмасови чаши и кутии. В опаковките са смесени, както традиционните вкусове сладолед, така и оригинални. Тези разфасовки напоследък започнаха да се разпространяват чрез автомати за продажба на сладолед (разположени засега в САЩ). От компанията се надяват вендинг автоматите Dippin да се появят на европейския пазар, и разглеждат предложенията от потенциални партньори.