Комисия за Защита на Потребителя – И аз вашата…

17
Добави коментар
stylius
stylius

септември 2nd, 2008 Публикувано в Мизерии, Разни

Днес ходих в шоурум-а на BulDoors за да си взема моето си, като за целта реших за пръв път да се обърна към КЗП да съдействат за разрешаване на спора. Ако и на вас се наложи – по добре не го правете.

Първо звъннах на номера, който е оставен за контакти в официалния сайт на комисията, като там ми дадоха друг номер, щото иначе не можели да ми помогнат. Звъннах на другия номер. Там ми обясниха как трябва да отида в общината, да пусна жалба с незнам какви си документи и копия на разписки и до незнам какъв си срок те трябвало да посетят въпросния обект за изясняване на случая. Супер, след месец можеше и да си получа 10-те лв., а може и да не си ги получа, а просто да ми се изсмеят. Може би не уцелих момента да им се обадя и хората просто си правеха обедната почивка от 12:00 до 15:00.

Със същата тази комисия съм си имал проблеми навремето, докато бях управител на бистро „Ръба“ на ул.Плиска. Веднъж дойдоха и ни направиха акт за това, че масите не са разположени според проекта. Нищо, че си плащах като пич таксата за тротоарно право и нищо, че се грижех за благоустройството в района на заведението, където винаги имаше осветление, зелени цветя, винаги беше изметено, изчистено от сняг и т.н. Не става дума за полето около масите, става дума за целия ъгъл на кръстовището и района около заведението, който вече не е моя грижа. И накрая какво – акт, задето една тъпа маса с пейки беше сложена на 90 градуса. Точно така, масата беше обърната перпендикулярно по молба на клиенти, на които им печеше слънцето!

Какво излиза, цедят те, когато нещата не са по тяхному, но когато става дума за изтински случай на нарушение на правата на потребителя, те отсвирват по всички параграфи. Това не е комисия за защита на потребителя, а комисия за защита благосъстоянието на членовете на комисията. Ами гледайте си работата тогава, аз се оправих и сам, както впрочем винаги съм се справял. Само не ми заставайте на пътя, защото при мен всичко е въпрос на принципи. Колкото и да ми струва, няма да ме победите.