Жени Живкова с уникална колекция есен-зима

44
Добави коментар
user24
user24

неделя, 12 сеп 2010 г. 13:28 ч.

Жени Живкова представя в четвъртък новата си модна колекция за сезона в НДК пред политици и посланици, и пред светския елит. Лице на колекцията на модна къща „Жени стил“ отново ще е най-успялата българска манекенка Евгения Калканджиева.

Политическият, светският и бизнес елитът ще имат възможност да разгледат на 16 септември от 19.30 в зала  3 на НДК най-новите модни тенденции,

претворени през творческата призма на внучката на Тодор Живков.

Есенно-зимната колекция за 2010/2011 година се състои от 55 модела, разпределени в 10 теми от дизайнерката. Лице на колекцията отново е е нейната адашка Жени Калканджиева.

Силуетът на облеклата е разнообразен, някои от тях чрез различни детайли напомнят за облеклата от епохата на Ренесанса, взаимствани както от дамските, така и от мъжките костюми. При тези облекла дължините на полите и роклите са значително скъсени над коляното, а саката са вталени.

Друга тенденция  при силуета  на облеклата е  трапецовидната форма, която напомня за 40-те и 50-те години на ХХ в., когато широката разкроена пола и рокля са хит в модата, съчетани отново с вталени сака.

Талията при роклите, полите и саката е подчертана, а дължините варират около коляното и средата на прасеца. Актуалните цветове за есен-зима са сиво, бежово, лилаво, синьо, черно и бяло, които преобладават и в колекцията на Жени Живкова.

 Материите в колекцията са студена вълна, кашмир, батиста, тафта, трико, дантела, а доминиращите десени – дюс, каре и райе.

 

BLife.bg