Мис Италия 2010 – стил, класа и лукс

4
Добави коментар
radost454
radost454

Снощи се състоя церемонията по връчването на короната на новата Мис Италия 2010. Избраницата бе Франческа Тестасека. Кандидатките, които дефилираха в продължение на три вечери на сцената в италианския град Салсомаджоре Терме, бяха 60 на брой. Манекенките не само дефилираха с тоалети на Мисони, Вивиан Уестууд и други известни марки, но и минаха през куп изпитания, сред които изпробване на техните актьорски, танцувални, позиращи и комуникативни умения. Не мина и без скандали – една от манекенките бе набедена за травестит, което буквално предизвика експлозия в пресата. Твърдението обаче бе категорично отречено от патронът на моделките – Патриция Мирилиани, както и от водещата на церемонията – телевизионната звезда Мили Карлучи (на снимката), която бе и ко-продуцент и организатор на програмата. Сред гостите на церемонията бяха безброй ВИП личности като например световните звезди Кайли Миноуг, Рон Мос и Кетрин Кели Ланг, както и италианските Анна Вале (Мис Италия 95), Лоренцо Флаерти, Роберто Фарнези, Флавио Монтрукио, Силвана Джакобини, Флавио Инсина и много други.

Финалът бе повече от бляскав. Специално за да връчи короната на новата Мис в залата бе двукратната носителка на Оскар и абсолютна икона на италианското кино София Лорен, която за пореден път демонстрира класа, блясък и огромно самочувствие. Момичето, което единодушно бе избрано от жури и зрители, бе чернокосата и синеока Франческа Тестасека, чиято красота покори всички още на представянето й в началото, където бе оценена изключително високо от компетентното и взискателно жури. Емоцията и напрежението нажежиха обстановката до червено на финала и избраната красавица, разбира се, избухна в бурни сълзи, когато чу името си.

Независимо от кризата, конкурсът бе на изключително високо ниво и пари не бяха пестени нито за гости, нито за декори, нито за всевъзможните тоалети, нито за каквото и да било друго. Италианците за пореден път доказаха статуса си на най-стилната нация на планетата.