Стилът на Евгени Минчев

4
Добави коментар
juliak
juliak

Дали харесваш Жени Минчев или не, е въпрос на твой личен избор.
Дали си чувал за него обаче, е въпрос излишен.

Всички познаваме светския звяр, част от нас го засичат редовно по партита и вечеринки, а други пък се снимат с него, фукат с него и дори се гордеят с познанството си с него.

Факт е, че Евгени има най-неоставящата-те-безразличен усмивка на територията ни – широка, даже твърде, всички зъби навън и при всякакъв повод. (Опитахме се да намерим снимка на Евгени мрачен, няма такава). А това е истинска блестяща визитка за всеки уважаващ себе си известен човек, известен с това, че е известен.

Господин Минчев е зодия Близнаци, 47-годишен, титулуван Първия светски хроникьор у нас, организатор на балове, конкурси и Мистър България. Роден е в град Пазарджик, но живее, логично, в София. Има съдбата на бедно, но будно дете от далече, дошло в големия град и с чар, усърдие и хитрост – останало. Ватман на трамвай номер 7, Евгени е уволнен малко преди демокрацията, заради връзка с френски дипломат.

Не остава дълго неориентиран, за него трябва да се признае, че е словоохотлив, чаровен и доста находчив, става известен чрез тогавашния вестник Хайлайф, а също и чрез сутрешния блок на БНТ, тогава воден от Величко Скорчев.

Евгени Минчев с Алекс Раева

Движи се в сравнително ограничени, но доста атрактивни кръгове – на поп-звезди, дипломати и реститути.
Евгени Минчев не е споменал кога ще чества 25 години обществено полезен труд, но така или иначе, и по повод тематичните ни 2 седмици за мода и лайфстайл, ударно и по много, се решихме на това упражнение, което иначе не е сложно – Какъв е стилът на Евгени Минчев?

Първо, трябва да се признае, на Евгени страшно му отива лъскавият имидж. Лъскаво по сакото, блестящо по обувките или поне отразяваща светлината букла не си представяме на никой друг, освен на него. На нас не ни харесва, но на него му стои.

И все пак, поради хармоничните, макар и нетрадиционни черти на лицето, на нас господин Минчев ни е най-спретнат в костюм с класическа кройка, скъпа вратовръзка и хубави обувки.

Класическите аутфити са перфектни за него, вероятно поради факта, че отразяват напълно и без грам колебание целите и смисъла на неговите усилия – хай-лайфа в изчистения му, предвидим вид.

Евгени Минчев с Юлияна Дончева

Евгени Минчев има известна страст и към екстравагантните акценти в облеклото, които импонират в голяма степен на самочувствието и маниера му. Копринен или кашмирен шал, нахално преметнат през шията или закачен на рамо, артистичен каскет в комбинация с ефектни рамки на очилата, кожена яка на палтото, папийонки и тъкани със смела щампа.

Той не успява да изглежда небрежен почти никога, въпреки че вероятно понякога има точно този стремеж. Този факт отдаваме на твърде многото приготовления при всеки повод. Или поне така изглежда отстрани.
Може би Евгени Минчев се разхожда в парка с джинси, Т-шърт и кецове, или поиграва баскет в събота по долнище на анцуг и ватирана фланела, но това не сме го виждали.

Евгени Минчев като млад с Мария Конакчиева (Връзки с обществеността на Френския културен институт)
снимка: Личен архив на Мария Конакчиева

Със сигурност той намира начин да се хареса на всеки, да е мил, услужлив или комерсиално полезен на много хора и това му носи безспорен успех.

Той, естествено, има и своите прегрешения – обички, флорална ризка, фриволно пусната над панталоните или стилизиран къс бретон на „пламъчета“, но като цяло приветстваме праволинейността, лукса и старанието. В повече ни идват преднамереността /нито един истински елегантен човек не постига шика преднамерено/, на моменти многото блясък, включително грамадните бижута, а така също и маниерниченето.

Но, Евгени Минчев е звезда в България, което е постигнал сам, така че, нашите адмирации за този стил.