Принцесата на слоновете

4
Добави коментар
telemaniachka
telemaniachka

Принцесата на слоновете

• От bTV COMEDY • 19.09.2010 • 0/5

Обикновена тийнейджърка се оказва принцеса на мистично кралство в сериала „Принцесата на слоновете” по bTV COMEDY

Обикновена тийнейджърка ще разбере, че е принцеса на мистично кралство от друго измерение в новия фентъзи сериал „Принцесата на слоновете”, който стартира по bTV COMEDY на 25 септември и ще се излъчва в събота и неделя от 09:00 и 18:00 часа. Александра Уилсън (Емили Робинс) е момиче, което живее в нормален квартал. Тя е забавна, целеустремена и може да пее отлично. Нейната група е нейният живот, а двама от членовете й – Аманда Туци (Мади Тайърс) и Джей Би (Себастиян Грегъри), са най-близките й приятели. Родителите й Анита и Джим са здраво стъпили на земята хора. Аманда има и по-малка сестра Зое. Животът на семейството е напълно нормален, освен факта, че след раждането си Алекс на няколко пъти успява да направи странни, почти магически номера. За щастие, тя винаги е успявала да ги прикрие, игнорира и дори отрече.

Докато един ден на вратата на дома й позвънява млад мъж на име Курỳ (Майлс Сзанто), облечен в екзотична роба и придружен от възрастен слон – Аналà (който, между другото, има склонност внезапно да изчезва и появява). Курỳ обяснява, че Алекс всъщност е принцеса Лилиуокалани Параша Аманиренас на Манджипур.

Алекс не е много убедена в това, макар че магическите й способности наскоро пак са се появили, а това е плашещо. Курỳ и Аналà отказват да си тръгнат, защото имат заповед от Омар (Брет Климо) – главният съветник на бившата кралица Нефари, да доведат принцесата у дома, за да поеме управлението на кралството. Манджипур е екзотично и тайнствено място, което съществува много близо до нашия свят, но не и в него. Нацията се е появила преди 600 години, когато „надарени хора” – магьосници, оракули и вещици, се спасяват от преследване и създават собствена територия, която, за да се защитят, по-късно пренасят в паралелно пространство по магически начин.

Откритието на Омар за съществуването на тайна принцеса на Манджипур шокира и застрашава Вашан (Деймиън Боди) – последният царски родственик в изпълнена с конфликти династия, която по всеобщо мнение ще поеме управлението. Той започва да води открита битка с Алекс и по всякакъв начин се опитва да я откаже от полагащото й се наследство.

Алекс е поставена пред труден избор – да остане в реалния свят, където са приятелите й и набиращата все по-голяма популярност музикална банда или да поеме управлението на Манджипур, чийто народ наистина има нужда от нея.

Изпълнителен продуцент на поредицата е Джонатан М. Шиф. През 1998 г. той създава JMS Productions и за кратко време я превръща в световен лидер в създаването на висококачествени детски и семейни телевизионни продукции. Компанията е носител на десетки престижни международни награди, сред които наградата на БАФТА за „Най-добра детска международна програма” за сериалите „Ocean Girl” (1998) и „Thunderstone” (1999), наградата на Австралийския филмов институт за „Най-добра детска телевизионна драма” за продукциите „Cybergirl” (2001)  и “Wicked Science” (2004). Сред хитовите сериали, продуцириани от JMS Productions и познати на българската аудитория от ефира на bTV COMEDY, са „Русалки” и „Изгубеното съкровище на Фиджи”.