Маска против косопад

6
Добави коментар
kozmo
kozmo

Ако забележите, че косата ви пада прекалено и това ви тревожи, а то си е тревожно, можете да приложите една стара руска рецепта, подходяща за всякакъв вид коса.
В стъклена чиния се поставят: 1 супена лъжица сок от алое, 1 с. л. разтопен мед и 1 чаена лъжичка сок от чесън. Сместа се разбърква добре и се оставя на хладно да престои поне 2 часа.
За маската се взема 1 с. л. от тази смес, поставя се в керамичен съд и към нея се добавя добре разбит жълтък. Разбърква се добре, докато сместа стане гладка.
Косата се разделя на снопчета и маската се нанася върху кожата, без да се натиска силно. Главата се увива в полиетилен (специална шапка, плик или др.), а отгоре се увива в мека и затопляща кърпа. Маската трябва да действа 40 минути след полагането, след което се измива с шампоан. Накрая косата се облива с предварително приготвена билкова отвара.
За отварата се  ползва смес, състояща се от следните билки: лайка, коприва и полски хвощ.
На литър кипяща вода се слагат 3 с. л. от готовата смес. Престоява 30 минути, прецежда се и се използва в края на процедурата против косопад. Отварата трябва да е прясна.