Волейболните националки Гергана Маринова и Цветелина Заркова подписаха в Русия

5
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Волейболните националки Гергана Маринова и Цветелина Заркова ще бъдат съотборнички в руският първодивидионен Самородок (Хабаровск), където миналия сезон игра бившата националка Илияна Петкова-Бебето, съобщи за bgvolleyball.com мениджърът Петър Цанев.

Двете състезателки вече са с уредени договори, като се очаква да се присъединят към подготовката на отбора си след няколко дни. Досега волейболистките бяха с представителният тим на България в Италия, където участваха на квалификацията за Гран При догодина. Рапределителката на ЦСКА Гергана Маринова осъществи трансфера си тези дни, докато централната блокировачка Цветелина Заркова, която идва от Локомотив (Баку) подписа още това лято. Харабовск, който се намира близо до китайската граница, а отборът завърши на 9-то място в женската Суперлига на Русия през изминалия сезон. С привличането на двете български националки, ръководството на тима се надява отбора да достигне до по-предни позиции в оспорваното руско  първенство.

Както bgvolleyball.com вече писа волейболистката на ЦСКА Мария Каракашева също очаква трансфер зад граница. По всяка вероятност тя също ще играе за руски отбор, но във втора дивизия. До осъществяването на договора си, състезателката ще тренира с червените.

 bgvolleyball.com