pERSONAL pENDING: Saluti e baci (Салюти, ебачи, един вид)

5
Добави коментар
metkokometko
metkokometko

(Изборът на снимка е единствено заради необяснимото участие в нея на мушморока Павел Колев*)

Когато великият футболист Лотар Матеус си тръгваше от Интер Милано през 1992 г., Италия го изпрати със saluti e baci (поздрави и целувки).
За тези 18 години, преди самото Провидение да ни го натресе, футболистът Матеус бе успял да: счупи редица рекорди, някои от които държи до момента; натрупа сума ти отличия и изпусне още толкова; се разпише много пъти (NB! Споменаваме само Боби Михайлов заради пряката връзка с темата)

и да се оттегли като най-големия.
В същите 18 години треньорът Матеус успя да: си поиграе девет месеца на треньор в Рапид Виена; развали шампионския отбор на Партизан Белград; обещае на унгарския национален отбор, че ще го направи поне втори в кампанията за световното през 2006; се разпише за по няколко месеца в Бразилия, Австрия и Израел.
През тези 18 години човекът Лотар успя да: се разведе с майката на двете си дъщери Силвия; се ожени и разведе с швейцарската моделка Лолита (този детайл ще е важен по-долу) Морена; забърше в белградските нощни клубове третата си съпруга Марияна Костич (за която Лоти също бе трети съпруг); се ожени на 47-годишна възраст за 21-годишната украинска лолитка и моделка Лиляна Чудинова (с която вече живеят разделени).
Затова недоумявам, защо когато когато посредственият треньор Лотар Матеус кацна в София през 2010 г., не го посрещнахме със „Салути, ебачи!“. Очевидно не само pERSONAL pENDING си го е помислил, защото Христо Комарницки го илюстрира в „Сега“ веднага:

Без да навлизам в непроходимите дебри на народопсихологията и да гадая за неистовото желание да доведем на всяка цена чужденец за треньор на фолкзвездите ни, подвизаващи се в свободното си време и като Репрезентацията, ще отбележа, че Матеус взима по 30 хиляди евро на месец (според „7 дни спорт“), или 360 хиляди на година, което е повече от подозираните 200 хиляди за хасковския гигант.

Широко ширещото се подозрение е, че отговаряйки на въжделенията на цяяла Младост-4, Обеля-3, Дружба-6, Надежда-найсе и другата (по-добрата) България, Боби Михайлов ще се опита да изравни резултата от дузпите (срв. снимката по-горе) с два хода – ще натрие носа на разбирачите (т.е. всички нормални български мъже и немалка част от прелестните ни жени), като им покаже, че „и с чужденец не става, бе“, а междувременно ще трансферира някой и друг разпиздяй, нашарил ръцете си със „салюти, ебачи“, ама на китайски и пърхащ небрежно, докато „бродира по зеления килим“.

Така хем разбирачите от горния абзац ще поцъкат малко с език: „ееейй, верно, че не ставало с чужденец, бее“, „щом и Матеус не можа да ни оправи…“, „абе, българска работа“ (това не знам дали е релевантно, но то е малко паспарту – като не знае човек кво да каже в една компания или когато сяда в купето на пияния влак до морето винаги може да отпочне темата с тая реплика, придружена от цъкане с език и тежко двукратно покимване с глава), хем боби мих (да не се бърка с моби дик) ще заработи някой лев, пък нали и половината рода в национала рита – за семейството трябва да се мисли!

Затова като всеки нормален разбирач си гледам волейбол и си се кефя на отбор с дух и воля за игра.

Останалото? В случая с Лотар е вече игран мач.

*Участието на П.Колев в снимката се изясни, но pERSONAL pENDING настоява да я запази заради китната композиция Йебачи 🙂