Чекръкчията Георги Секеларов: Известни ортопеди търсят помощта ми

10
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Има нужда от такива хора. В България медицината стана много спорно понятие – оплетена в некомпетентност, лакомия и корупция. Лечители като чекръкчията Георги Секеларов са като бели лястовици за нашето изцерение.

Той не е лекар, но признателните варненци го наричат д-р Сакеларов. За 20 години бившият спортист е помогнал на хиляди страдащи от дископатия, дискова херния, радикулит, плексит, шипове, ишиас и колит Оправя и намества изкълчени и навехнати стави, лекува болки в гърба, дископатия, дискова херния, радикулит, плексит, шипове и други мускулни и ставни болежки.

Почти задължително е да отидеш обездвижен при него и да се върнеш едва ли не подскачайки. И това никак няма да е преувеличено. Ето какво казва той за вестник „Уикенд“: „90 процента от пациентите ми получават подобрение още след първия сеанс. В много редки случаи, при по-тежки травми, се налага по-продължително лечение. Лекарите бият обезболяващи инжекции, предписват разни мехлеми, но те само временно премахват болката.“

Признат е за лечител дори в Китай, където са твърде чувствителни към подобни дарби. Асоциация на народните лечители го прави свой член и му подарява специален печат и пластика с изображението на китайски бог, изработена от желязно дърво, което вирее само в Поднебесната империя.

Типично, но напълно заслужено в неговия случай варненския чекръкчия има истинската благословия на Ванга, която навестил в Рупите. „Ке лекуваш народа“, казала му пророчицата. Макар че не й повярвал, след години думите й наистина се оказали пророчески. В спорта Сакеларов е създал множество медалистки от олимпиади, световни и европейски първенства. Самият има в колекцията си олимпийско злато, сребро и бронз в дисциплините тласкане на гюле и диск.

„Чувствах страхотна тръпка в ръцете си като електрически ток„, спомня си усещането, преди да посегне към лечителството през 1979 година Сакеларов.

Както може да се предполага, екстрасензорната му дарба се отключва след две премеждия. При първото удар от електрически ток го блъска на 4 метра надолу по стълба и го оставя в безсъзнание. Втория път гръмотевица паднала върху родната му къща в село Тополи. Близките му го помислили за умрял.

За да посети Ванга, Георги Сакеларов пътувал за първи път за Рупите през 1974 година. Предстояла му операция на очите, тъй като бил загубил 90 на сто от зрението си. Още щом го видяла, пророчицата отсякла, че самият той ще помага на хората, но трябва да мине време, докато това се случи.

„Стана ми смешно тогава. Нито съм завършил медицинско образование нито ми се е случвало де помагам на някого“, чудил се чекръкчията. Още същата година заминал на лагер с националния отбор на България по вдигане на тежести. Водел подготовката заедно с покойния вече Георги Бахчеванов. Сакеларов работил усилено за Олимпиадата в Москва с Надя Стоянова. Един ден, докато тренирала, тя се контузила фатално – разместила гръбнака си и получила ошипяване Доктори и масажисти от Германия, които присъствали на подготовката, се опитали да помогнат, но безуспешно. Извикали на помощ и прочутия лечител от Хасково бай Тошо. Страданията на Надя обаче продължавали. Тогава Сакеларов за първи път се престрашил да изпробва способностите си.

„Гледах я как се мъчи, можеше да остане инвалид за цял живот и реших да опитам“, спомня си днес треньорът лечител Така направил първата си мануална терапия и успял да избави състезателката си от болките. Постепенно мълвата за способностите му се разнесла и започнал да помага и на други спортисти с навехнати крайници и дископатии.

„Влизам мислено в организма и търся диагнозата. Като дойде човек с болка и оплакване, ръцете ми сами тръгват да работят по тялото му като компютър“, описва необичайните си способности варненецът. При него са идвали хора, които изобщо не можели да помръднат. При най-тежките случаи обездвижените му пациенти пристигали на носилка. Само с 1-часов масаж той ги вдигал на крака. Сред тях имало дори известни ортопеди, които не се срамували да търсят помощта му.

За варненския лечител не е проблем да вдигне на крака дори хора прекарали инсулт. „Идват хора със застинала лява страна
При такъв случай трябва да уцелиш засегнатия нерв вследствие на отока в мозъка, а след това да приложиш мануална терапия“, обяснява бившият спортист.

Георги Сакеларов никога не се хвали с известните си пациенти, но те самите разнасят славата му. Преди няколко години помогнал на световната ни рекордьорка Изабела Рифатова. Лекарите я държали шест месеца в гипсово корито заради счупен гръбначен прешлен. От спазми излекувал олимпийската шампионка в троен скок Тереза Маринова, която често прибягвала до услугите на нетрадиционната медицина. Заради проблеми със стъпалото лекари отписали от спорта бразилския футболист Даниел Моралес. И него Сакеларов вдигнал на крака и спасил кариерата му.

„Не е важно дали е шампион или обикновен човек, по-важното е да ми се довери и ще му помогна“, отсича лечителят. На масичката в импровизирания му кабинет стои тежка книга със записани лични съдби и много благодарности на хората, които е изцерил през годините.

Чекръкчията Георги Секеларов: Известни ортопеди търсят помощта ми 5.00/5 (100.00%) 1 vote