Тенденции – Есен -Зима 2010/2011: Какви бижута да изберем?

20
Добави коментар
TinkerBell
TinkerBell

Есента е вече тук и повечето от вас сигурно пренареждат и попълват гардероба си с най-новите тенденции. Сигурна съм, че няма да пропуснете и кутията си за бижута. Вижте какво задължително трябва да присъства в нея през новия сезон. Вижте и няколко полезни съвета, с помощта на които ще можете да изработите сами някои от хитовите за есен-зима аксесоари можете да изработите сами.

Лондонския стайлинг съветник Адорн определя 6 основни стила в бижутата за есен-зима 2010.

1. Луксозно орнаментирани бижута

Тук ключовата дума е лукс. Много блясък, нежни извивки и изобилни орнаменти, вдъхновени от упадъчната елегантност на късния барок. Характерни за този стил са късите колиета (по врата), големите, богато орнаментирани висящи обици, масивните  коктейлни пръстени и брошките.

Вижте какво предлагат дизайнерите:

Обици Juicy Couture и гривна на дизайнера Кенет Коул

Хитринка: Можете сами да изработите подобна гривна, като използвате фасетирани чешки кристали в златисти тонове и тел тип Memory за да направите конструкцията по-твърда и стабилна.

2. Метални отблясъци

Златото и среброто ще ви бъдат неизменни спътници и през този сезон. Блясъкът им трябва почти да заслепява, за да бъдете винаги в центъра на вниманието. Емблематични за този стил са дългите обеци – трябва смело да докосват рамото, колиета от множество тънки верижки, пръстени от по няколко халки, обсипани с кристали и блещукащи камъчета.

Обици French Connection, гривна на Памела Лов и ръчно изработено колие

Хитринка: Можете да разнообразите колието от различни по големина верижки с един ред полускъпоценни камъни или други мъниста по ваш избор.

3. Монохроматични бижута

Този стил представлява истински триумф за скъпоценните и полускъпоценни камъни. Спокойно можете да подберете облекло и аксесоари в един-единствен цвят, които да съчетаете с полускъпоценни камъни в същата гама. Следвайте съветите на marabu.bg за изграждане на монохроматични цветови схеми при бижутата. Накитите, с които се характеризира са пръстени с големи камъни, къси колиета, обеци на щифт, гривни от мъниста от полускъпоценни камъни и много бройни нанизи от фасетирани кристали.

Обици на Дороти Пъркинс, кристална гривна на Тед Бейкър, ръчно изработено колие

Хитринка: За да включите актуалните розички в ръчно изработените си модели, можете да използвате металните елементи Menoni в различни цветове и размери.

И за да сте сигурни, че няма да сгрешите, вижте кои ще бъдат най-актуалните цветове за есен-зима 2010:

1. Златисто жълто, 2. Розово-червено, 3. Шоколадово кафяво 4. Маслено зелено, 5. Пепел от рози, 6. Бледо маслинено зелено, 7. Коралово розово, 8. Лилава орхидея, 9. Синьо-зелено, 10. Топло кремаво-сиво

4. Кожа и дантела

Жената-вамп се завръща, обвита в черна дантела и загадъчен блясък. Този стайлинг се отличава с широки, богато орнаментирани гривни, дълги гердани и пръстени тип бокс.

Обици на Алекс Мънро, гривна Oasis и ръчно изработен гердан

Хитринка: Заложете на дългите едноредови гердани, изработени от „линкчета“ – свързани едно към друго телчета с уше, на които са нанизани различните мъниста, за да осигурите естествено движение на своето бижу.

5. Градска романтика

Ако кашмирения шал, шикозната шапка и  чантата с дълга дръжка, преметната през рамо са неизменна част от вашия стил, ето на какви бижута трябва да заложите през този сезон. Подчертайте хипи-излъчването си с множество гривни и по двете ръце, масивни колиета и релефни метални бижута.

Обици Fossil и ръчно изработено колие

Хитринка: Колиетата за този стил можете да изработите както от мъниста с голям размер, така и от множество единични нанизи по-дребни мъниста.

6. Обратно към 50-те

Винтидж и вдъхновените от винтидж тенденцията бижута набират все повече и повече популярност. Ако решите да заложите на този ретро стил, ето кои са ключовите аксесоари, от които се нуждаете. Перли – по ушите, китките шията… навсякъде, брошки, широки гривни с декоративни закопчалки, големи пръстени, свръх-широки цели гривни, бижута от марказит.

Пръстен на Ериксън Биймън, брошка на Джон Ричардс, ръчно изработен комплект

Хитринка: Можете да си направите дълъг единичен наниз от перли с ефектна метална закопчалка, който да увиете няколко пъти около китката си.

В заключение мога да кажа, и през този сезон модните тенденции налагат масивните бижута. Освен това наблюдаваме триумфалното завръщане на сякаш позабравените пръстени и брошки. Актуалността на перлите, кристалите и мънистата от полускъпоценни камъни пък ви позволява да освободите креативните си заложби и да изработите ръчно своите аксесоари. А какво по приятно от това сами да се превърнете в моден дизайнер и да сътворите свой собствен стил? Пожелавам ви успех и най-вече – много вдъхновение!

Маги