Офис интериор от …транспортни палети

7
Добави коментар
bgreal
bgreal

30 Септември, 2010 г. – 12:52, Коментари – 0

Когато говорим за модерни интериори и обзавеждане, обикновено се сещаме за последните тенденции, показани на изложението в Милано или новите каталози на мебелните фирми. Представяме си лампи на Инго Маурер или кухня от Карим Рашид. Това, което не ни хрумва обаче е, че за добрия дизайн няма ограничения – нито е задължително да бъде скъп, нито да е от известно „име”.

Всъщност, за да получите например запомнящ се и модерен офис от 245 кв. м понякога са достатъчни 270 броя дървени палети (за транспортиране на товари) и бюджет от 50 000 евро. Е, добре е наблизо да има и някой, чието мислене не е обременено с клишета за офис обзавеждане, каквито в случая са холандците от MOST Architecture.

Резултатът от сътрудничеството между архитект с визия и отворен към експеримента клиент е новият офис на рекламната агенция BrandBase в Амстердам, чийто интериор е оформен почти изцяло от европалети. На снимките виждаме приветлива, приливаща от светлина работна среда, която предразполага към творческа дейност – най-важният елемент в работата на една рекламна агенция.

Само за сведение – един европалет в България струва между 8 и 14 лв. 😉

/източник: contemporist/