Гърция се задъхва от имигранти

7
Добави коментар
lavender
lavender

Тази седмица в Люксембург министърът ще поиска от ЕС да поеме инициативи и отговорност по отношение на Гърция, тъй като в рамките на съюза страната му е подложена на най-силния имиграционен натиск.

Южната ни съседка призна, че не издържа на потока от имигранти към страната и апелира за активност от страна на Европейския съюз в решаването на този проблем, съобщи телевизия Европа, като цитира гръцки медии. “Гърция не е разграден двор и страната не може повече да издържа на имиграционните потоци”, заяви министърът за защита на гражданите Христос Папуцис.

Тази седмица в Люксембург министърът ще поиска от ЕС да поеме инициативи и отговорност по отношение на Гърция, тъй като в рамките на съюза страната му е подложена на най-силния имиграционен натиск. Папуцис подчерта, че е нужно да бъде оказан дипломатически натиск върху онези страни, от които идват имигрантите, както и върху страните, през които те преминават. По данни на Агенцията за външните граници на ЕС Фронтекс над 36 000 души са преминали Гърция нелегално през първата половина на годината от общо 41 000 нелегални прекосявания на границите на ЕС. Позицията на Гърция е, че страната е несправедливо натоварена от правилата на ЕС, съгласно които всяка страна членка е отговорна за търсещите убежище, които влизат в 27-членната организация през нейна територия.

Източник: Е-79.com

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели