Махнаха шефката на Фонд Земеделие

7
Добави коментар
leon19
leon19

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ освободи Калина Илиева от длъжността изпълнителен директор.

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ освободи Калина Илиева от длъжността изпълнителен директор.

На нейно място е назначен Светослав Симеонов. Той ще осъществява организацията, ръководството и представителството на фонда до провеждането на процедура за нов изпълнителен директор.

До момента Симеонов беше зам.-изпълнителен директор за програма САПАРД и оперативна програма „Рибарство“. Преди това е заемал длъжността директор на дирекция „Наблюдение и контрол на дейността на Разплащателната агенция“ към Министерство на земеделието и храните.

От Фонда посочват, че изборът на Светослав Симеонов за изпълнителен директор е съгласуван с премиера Бойко Борисов и министъра по управление на европейските фондове Томислав Дончев.

Управителният съвет е взел това решение с оглед да обезпечи оперативното функциониране на фонда във връзка с предстоящите неотложни задачи по управлението на средствата от европейските фондове.

Припомняме, смяната на Илиева се очакваше, имайки предвид факта, че доскоро тя беше в напреднала бременност, а по-рано тази вечер стана ясно и че вече е родила. Работата й беше обект на силни критики от страна на опозицията, която настояваше за оставката й. Това от своя страна пораждаше и напрежение в Земеделското министерство.

07/10/2010