ХЕЛ-ХА – НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ОТКРИТ АКВАРИУМ В СВЕТА – тема за Канкун – Idi.bg

24
Добави коментар
agent049
agent049

Легендата разказва, че боговете на маите обединили своята мъдрост, мечти и любов към красотата и създали място където най-красивото от Карибско море се събира в едно истинско вълшебно кътче откъснато от рая. Този тропически парк е място на невиждана красота. Намира се в Мексико, близо до световноизвестния курорт Канкун. Какво прави екопаркът толкова привлекателен?

Когато тюркоазената лагуна, реката и буйната тропическа растителност се съберат на едно място се получава уникален пейзаж, при това точно на брега на морето. Хел-ха е голям естествен аквариум, уникален и единствен в света. Затова грабвайки шнорхела и маската вие ще се потопите в подводния свят на чудесата от мечтите ви. Многобройни са дейностите, които ще запълнят времето ви и които ще ви докарат до пълно изтощение в края на емоционалния ден. Плуване, гмуркане сред богатството от пъстроцветни екзотични представители на морската шир, с които сякаш природата е решила да се позабавлява като е изпуснала четката с боички и така днес можем да се радваме на хиляди рибки. Можете да се впуснете в приключението по опознаване на древните останки на маите, да се запознаете от близо с представителите на тропическата фауна, представена от птици, пеперуди, игуани. И всичко това на едно място.

Ако мечтата ви е да плувате с делфини, тук сте попаднали на правилното място. Водните приключения са толкова много – scuba diving, плаване с катамаран.

Хел – ха е местобитание на над 100 вида птици, 35о вида растеия и 99 морски вида. Ето защо тук са в действие програми за защита и опазване на биоразнообразието на околната среда. Има рециклиращи и пречистващи станции. Еко-паркът е най-големият аквариум на отркито в света. Формирал се е край широка лагуна, чиито води се отичат в топлото Карибско море. Лагуната е спокойна дори и във ветровити дни, ето защо е подходяща за гмуркане с шнорхел по всяко време. Ще имате уникалната възможност да извикате да плуват край вас хиляди рибки само с…дна бисквитка. Потопите ли я във водата, мигновенно очаквайте гости.

Навътре в мангровите гори има река,която впоследствие се влива в лагуната. Реката е обрградена на места със скали, на които можете да се покатерите и да скочите, отново с шнорхел и маска, за да не изпуснете нещо. Реката завършва от другата страната на лагуната и за да се върнете обратно на плажовете и ресторантите ще трябва да преплувате цялата лагуна.

Хел-ха има няколко скрити плажа с опънати хамаци. Прекрасен начин за отдих след емоционалния ден. От другата страна на лагуната при моста над реката се намира пещерата на маите, която непременно трябва да посеите. Освен всичко това има и множество въжени мостчета, от които можете просто да скочите във водата ако ви стане горещо. А защо не и да си спретнета страхотен пикник сред буйната и щедра тропическа растителност наоколо. Изборът е ваш!

 

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 2665 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност