Как да премахнем високото кръвно налягане

7
Добави коментар
stefanchik
stefanchik

Swami Ramdev (хинди: स्वामी रामदेव Роден през 1965 г. на 25 декември в Haryana, India.
Също известен като Baba Ram Dev е индийски, индуски мистик и пламенен почитател на Swami Dayananda Saraswati, Swami Vivekananda и Netaji Subhas Chandra Bose.
Той е особено добре известен с усилията си в популяризирането на йога и е един от основателите на Divya Йога Mandir Trust, която цели да популяризира йога и прилага лечебна йога.
Неговите йога упражнения помагат за излекуването на голям списък болести.
В неговият лагери са участвали голям брой хора. Над 85 милиона души са посещавали неговите йога лагери чрез телевизионни канали, както и видео. Неговите йога учебни сесии са безплатни за всички маси хора и принципа му в живота е да бъде от помощ за всички. Заседанията се провеждат с минимално до прекомерни разходи, в зависимост от мястото, където се намира лагера.
Той също така настоява, че правилният начин да се произнася йога е на санскрит.
Като дете той страда от парализа, посещава училище до осми клас, след което учи санскрит и йога и поема монашески начин на живот. след като достига пределът на учението започва да обучава безплатно всички, които имат желание.
Неговата ТВ програма се излъчва в няколко континента, включително Африка, Австралия, Азия, Европа и Америка. Изпълнителните директори на телевизионните канали, където Свами Ramdev предлага програмата си, са споделили огромното търсене на шоуто. Телевизионната аудитория е 20 милиона редовни зрители.
Последователите на тези програми твърдят, че има облекчение от различни заболявания като кръвно налягане, повишена кръвна захар, спондилит, хепатит, затлъстяване и мн. други.
Според Baba Ramdev йога маже да излекува фатални заболявания давайки пример със себе си.

Основните дишания (пранаями) които спомагат за сваляне на кръвното налягане, както и за премахване на много болести, препоръчително е да се правят сутрин на празен стомах.Всички дишания трябва да се правят без никакво напрежение за да не се получи обратен ефект.Нормално е поради нахлуване на кислород в кръвта да се получи леко замайване от дишанията, когато това стане починете за известно време и след това продължете отново.Ако нямате време за изпълнение на всички дишания Baba Ramdev препоръчва да се изпълняват първото дишане (KAPAL BHATI PRANAYAM) и четвъртото(ANULOM VILOM PRANAYAM), като най-важни!KAPAL BHATI PRANAYAM спомага за прочистване на организма от токсините и др.,а ANULOM VILOM PRANAYAM спомага аз премахване на стреса,сваляне на кръвното налягане и много др.
1.KAPAL BHATI PRANAYAM, начин на изпълнението може да се наблюдава,като се превърти видеото на 0:40:00, прави се със средна скорост без напрежение!Прави се около 400-500 повторения, като с времето се увеличават.
2.BAHYA PRANAYAM 0:40:14, може да наблюдавате за изпълниението на дишането.Не задържайте дъха си за повече от 5 сек.(особено за хора които страдат от високо кръвно налягане), прави се около 5 задържания на дъха.
3.AGNISAR KRYA 0:41:04, прави се за около 2 мин.
4.ANULOM VILOM PRANAYAMA 0:41:50 много важно упражнение за сваляне на кръвното наляга и за премахване на стреса.Хубаво е да се прави по 5 мин. за начало, а след това по 15-20 мин.Прави се със средна скорост на вдишване и издишване и без излишни напрежения,ако изпитате замайване, или неприятно усещане прекратете упражнението и като се възстановите започнете пак.
5.BHRAMARY PRANAYAMA 0:45:10, също има основна роля за сваляне на кръвното, както и за премахване на стреса.Да се правят между 5 и 20 вдишвания и издишвания.
6.UDGEETH PRANAYAMA 0:46:10, при това упражнение на издишване се издава звука ом.Това е считано за главната  мантра.
7.SHITALI PRANAYAMA 0:48:05, добре е да се направят 10-12 повторения.
8.SITKARI PRANAYAMA 0:48:23, отново 10-12 повторения.
Всички упражнения се правят плавно и при изпитване на дискомфорт, замайване прекратете незабавно след което продължете. Упражненията трябва да се правят със максимално изправен гръбначен стълб и не е проблем да сте седнали на стол, важното е да се чувствате комфортно.Желая ви успех със свалянето на кръвното налягане !
Play Online Poker