Оферта за 2015 екскурзия с автобус до Истанбул – Туроператор Рад-Феста

2
Добави коментар
travelcho
travelcho

Автобусна програма
5 дни/ 3 нощувки
Дата: 27.02.2015Цените са с включена отстъпка за нови резервации с 50 % плащане до 31.01.2015! цена: от 189.00 лвПрограмаПърви ден 27.02.15
Отпътуване от София в 22.00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”, от Шел Пазарджик в 22:45 ч., от Пловдив в 24.00 ч. от OMВ до хотел Санкт Петербург, от Хасково в 01:15 ч. от ШЕЛ Хасково.
Втори ден 28.02.15
Пристигане в Истанбул сутринта. Следва пешеходна обиколка, с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, “Синята джамия”, църквата „Св. София” и двореца „Топкапъ” (отвън). По желание включване в различни организирани турове: посещение на Двореца „Топкапъ” с екскурзовод на български (доп. заплащане) или екскурзия до Миниатюрк – музей на открито, в който можете да видите забележителностите на Турция в умален вид (доп.заплащане). Вечерта можете да се възползвате от възможността да се потопите сред светлините на нощния Истанбул и да посетите прочутото кафене на френския писател Пиер Лоти, търговската улица Истиклял, която е осеяна с магазини и заведения (доп. заплащане). За любителите на турската кухня предлагаме възможност за вечеря в атракционно заведение Гар Мюзикхол или Ориент Хаус с богата програма. Очакват ви танци и множество забавления (доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.
Трети ден 01.03.15
Закуска. От 9.00 ч. екскурзия и посещение на Двореца „Долмабахче” – ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени окичени с картините на някои от най- известните творци на 19 век. Екскурзията продължава към азиатската част на града, като се минава по един от емблематичните мостове над Босфора. Следва свободно време за фото пауза в панорамния парк на един от хълмовете над града, от който се открива великолепна панорама към необятния мегаполис (доп. заплащане). Следобед, по желание посещение на църквата „Света София“ и Водохранилището (доп. заплащане). За любителите на силните усещания, предлагаме да се насладят на открития през март 2013 увеселителен парк Виаленд, с множество атракции и забавления, сред които тематичен парк, шопинг шоу център (доп. заплащане). Вечерта може да се забавлявате в града или да вечеряте в някой от великолепните ресторанти с превъзходна кухня – Ориент Хаус, Гар Мюзикхол (доп. заплащане). Нощувка.
Четвърти ден 02.03.15
Закуска. Свободен ден за шопинг и забавляния или по желание посещение на църквата „Света София“ – най-внушителният паметник на византийското изкуство, поразяващ със своето изящество и с екскурзовод на български (доп. заплащане) или двореца Бейлербей – разкошна сграда, построена във френски необароков стил, от която се откроява спираща дъха панорама към Босфора, в комбинация с Кулата на девицата, която е важна и неразделна част от силуета на Истанбул, съхранила и до днес легендата за дъщерята на римския император (доп. заплащане). Нощувка.
Пети ден 03.03.15
Закуска. Освобождаване на хотела. В 8.30 екскурзия до Принцовите острови или до азиатската част с новооткритото метро под Босфора Мармарай. След приключване на екскурзиите отпътуване за България и свободно време (около 2 часа) в най-големия търговски център в Истанбул „Forum”, магазин „IKEA” и аквариум „Тюркоазо”. Пристигане в София около полунощ.SUREYYA HOTEL 2+*
www.hotelsureyya.net
Разположение:
Намра се в квартал Лалели, в непосредствена близост до Капалъ чарши.
В стаите:
климатик, телефон, телевизор, баня с душ
На територията на хотела:
ресторант, лоби бар
Хранене:
закуска на шведска масаСтандартна стая

възрастен
в двойна стая

2 възр

3 възр

1 възр

2 възр+
1дете(0.00-1.99)

2 възр+
1дете(2.00-5.99)

2 възр+
1дете(6.00-11.99)

189 лв.

378 лв.

567 лв.

277 лв.

478 лв.

478 лв.

545 лв.

SAHINLER 2*
www.sahinlerotel.com
Разположение:
квартал Лалели, в непосредствена близост до Капалъ чарши, на 2км от исторически забележителности
В стаите:
телевизор, радио, телефон, климатик, мини бар, баня/душ.
На територията на хотела:
ресторант, лоби бар, интернет
Хранене:
закуска на шведска масаСтандартна стая

възрастен
в двойна стая

2 възр1

3 възр

1 възр

2 възр+
1дете(2.00-5.99)

2 възр+
1дете(6.00-11.99)

195 лв.

390 лв.

585 лв.

291 лв.

490 лв.

495 лв.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус
• 3 нощувки със закуска в хотел по избор
• Разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език
• Медицинска застраховка в ЗК „Дженерали Застраховане“ АД, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица до 65 години
• Посещение на търговски център „Форум“, магазин „ Икеа“, аквариум „Тюркоазо“(без включена входна такса за аквариума)
• Прeдставител на фирматаЦената не включва:
• Допълнителните екскурзии
• Разходи от личен характер и бакшиши
• Мед. застраховка в ЗК „Дженерали Застраховане“ АД, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 74 години – доплащане 5 лв.
• Мед. застраховка в ЗК „Дженерали Застраховане“ АД, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица от 75 години до 79 години – доплащане 10 лв.
• Мед. застраховка в ЗК „Дженерали Застраховане“ АД, с Асистанс, с покритие 5000 евро за лица над 80 години – доплащане 20 лв.
• Доплащане при записани по-малко от 20 човека за тръгване от: В. Търново – 20 лв. на човек; от Габрово – 15 лв. на човек; от Казанлък – 10 лв. на човек, от Ст. Загора – 10 лв.
• Трансфер при събрани по-малко от 20 човека за тръгване от Варна и Бургас – около 20 лв. на човек

График на тръгване:
• София 22:00 ч. паркинга пред стадион “Васил Левски”
• Пазарджик 22:50 ч. ШЕЛ Пазарджик
• Пловдив 24:00 ч. ОМВ до хотел Санкт Петербург
• Хасково 01:00 ч. ШЕЛ Клокотница
• В. Търново 21:15 ч. пред хотел Етър
• Габрово 22:00 ч. от паркинга зад Дома на сатирата
• Казанлък 23:15 ч. ОМВ до ДАП
• Ст. Загора 00:00 ч. ЖП Гара
• Варна 22:00 ч ул. „Антим“ I
• Бургас 23:50 ОМВ до хотел „Мираж“Важна информация:
• Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.
• Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
• Допълнителните екскурзии се заявяват предварително при записване в България, а се заплащат на място в Истанбул на представителя на фирмата партньор.
• Минимален брой за провеждане на допълнителните екскурзии: 15 души.
• Забележка:Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Истанбул.
• Mинимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 30 човека
• Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване
• Необходими документи : Международен паспорт
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Евроинс“. Допълнителни екскурзии
Обзорна екскурзия: Разглеждат се Синята джамия, църквата „Света София“ – отвън, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змийската колона, фонтана на Вилхелм II-ри.
Вечеря в атракционно заведение Гар Мюзик Хол или Вечеря на кораб в атракционно заведение Ориент Хаус
• Вечеря в атракционно заведение Гар Мюзик Хол. Цена: 35 евро(продължителност около 3,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно (ако такъв се налага), вечеря с програма,представител на фирмата. Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня. Менюто включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, 2 питиета на човек (анасонова ракия или вино или джин или бира или безалкохолно).
• Вечеря на кораб в атракционно заведение Ориент Хаус. Цена: 40 евро (продължителност около 3,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела до кораба и обратно, вечеря с програма, представител на фирмата. Възможност да се запознаете с турския фолклор и да опитате местната национална кухня. Менюто включва: салата асорти, топло предястие, основно ястие, десерт – сезонни плодове, 2 питиета на човек (анасонова ракия или вино или джин или бира или безалкохолно).
Екскурзия от Европа до Азия с новооткрития тунел под Босфора – Мармарай
Екскурзия от Европа до Азия с новооткрития тунел под Босфора – Мармарай. Цена: 10 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: билет за метрото и екскурзоводско обслужване. Мармарай е единственото в света съоръжение свързващо два континента. Намира се на 60 м. дълбочина, на близо 5 м. под морското дъно. Мегапроекта е наречен „Строежа на века“ и е осъществен с финансовата подкрепа на Японската банка за международно сътрудничество. След приключване на екскурзията има свободно време в Египетския пазар, където ще се потопите сред опияняващия aромат на канела, ким, шафран и други подправки.Разходка с кораб по Босфора
Разходка с кораб по Босфора. Цена: 20 евро (продължителност около 3-4 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, билет за кораб. Едно вълнуващо пътешествие, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради познати ни от телевизионния екран. След приключване на мини – круиза по Босфора, ще имате свободно време на Египетския пазар, наречен „Рая на подправките.Двореца „ Топкапъ“
Двореца „Топкапъ“. Цена: 27 евро (продължителност около 2,5 часа). Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване, входни такси за Топкапъ. Казват за Топкапъ, че е изпълнен с духа на поезията и музиката. Двореца се състои от изящни, не високи сгради, с красиво подредени градини с лалета, символ на османския вкус и изтънченост.Двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – Кулата на девицата
Двореца „Бейлербей“ и „Къз кулеси“ – Кулата на девицата. Цена: 35 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса за двореца Бейлербей и за Кулата на девицата с включена топла напитка (чай или кафе) и лека закуска и екскурзоводско обслужване. Двореца Бейлербей е разкошна сграда, построена във френски необароков стил, от която се откроява спираща дъха панорама към Босфора. Кулата на девицата е важна и неразделна част от силуета на Истанбул, съхранила и до днес легендата за дъщерята на римския император.

Нощен Истанбул
Нощен Истанбул – обиколка на забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти и разходка по моста Галата. Цена: 15 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Разглеждат се забележителностите на Султан Ахмет, изкачване с лифт и посещение на кафенето на френския писател Пиер Лоти и разходка по моста Галата.Посещение на „Миниатюрк“
Посещение на „Миниатюрк“. Цена: 20 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзоводско обслужване. Тук са представени макетите на всички забележителности намиращи се на територията на Турция, като Ефес, Кападокия, Троя, Мавзолея в Халикарнас, Памуккале и много други.Посещение на Принцови острови
Посещение на Принцови острови. Цена: 12 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: транспорт, двупосочни фериботни такси и придружител на ТА. Това са острови разположени на 19-28 км от Истанбул в югоизточната част на Мраморно море. Фериботи тръгват от Кабаташ и достигат до островите за около 50 минути. Този архипелаг се състои от 4 големи населени острова и 5 по-малки и ненаселени. Фериботът спира само на населените.Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан
Църквата „Света София“ и водохранилището на Юстиниан. Цена: 27 евро (продължителност около 2-3 часа). Цената включва: транспорт (ако такъв се налага), екскурзоводско обслужване, входни такси за Света София и Водохранилището.Света София е най-внушителният паметник на византийското изкуство, поразяващ със своето изящество и разкош.Водохранилището съхранява и до днес единствения запазен оригинал на горгоната Медуза.Посещение на атракционен парк Виаленд
Посещение на атракционен парк Виаленд. Цена: 30 евро / 25 евро деца от 4-11г. Цената включва: транспорт и входни билети за Виаленд. Виаленд – приключение, което трябва да се изживее. Парка, предлага емоции, които ще изпитат всячески предела не само на физическите, но и психическите ви възможности, докарвайки ви луд сърдечен ритъм и неистови писъци, огласяващи територията на атракциона.

Екскурзия до Двореца „ Долмабахче”
Екскурзия до Двореца „ Долмабахче”, моста на Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена: 30 евро (продължителност около 4 часа).Цената включва: транспорт, об
служване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче, пътни такси.Разглеждат се: Двореца „ Долмабахче“,продължаване с автобуса по единия от мостовете над Босфора до азиатската част. Свободно време на един от хълмовете, превърнат в природен парк, от където се открива прекрасна панорама към европейската част на града. Свободно време за кафе и фото пауза.

1. По смисъла на чл. 42 от Закона за туризма за задължителна застраховка “Отговорност на туроператора”, “РАД-ФЕСТА’’ ЕООД има сключена застраховка No 0703-190-2014-00005 ‘’ОЗК – ЗАСТРАХОВАНЕ’’ АД със срок 08.01.2015– 07.01.2016
2. Фирма ‘’РАД-ФЕСТА’’ ЕООД Ви уведомява, че всички туристически програми и цени, публикувани в интернет пространството са с информационна и рекламна цел. Съгласно чл. 28, ал. 2 от ЗТ достоверна и окончателна цена и програма за счита тази, която е предоставена в офиса на фирмата и в бюрата на нейните партньори и при сключване на потребителски договор за конкретна резервация или пътуване.
3. Посочените цени не са валидни по време на великденски, коледни, новогодишни и официално обявени национални празници или други събития от фестивален, конгресен, спортен и рекламен характер.
4. Рад-Феста ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност между 2,00% и 3,50% от стойността на пакета. Застраховката се сключва в деня на внасяне на авансово плащане и подписване на договор.