Как се монетизира блог?: Как да монетизирате влиянието си извън вашия сайт?

1
Добави коментар
finty
finty

skip to main |
skip to sidebar

Освен блогъри, вероятно вие имате активности в разнообразни форуми и социални мрежи. Мога да предположа, че имате множество приятели, почитатели, хора които следят какво пишете във Facebook, Twitter, любимият ви форум. Ако пък нямате разгледайте секцията за популяризация и вижте как да започнете. Във всеки случай вашето влияние може да бъде впрегнато и да свърши нещо полезно за вас.
Афилиейт линкове в чужди сайтовеБез значение, къде извън вашите сайтове публикувате съдържание, винаги можете да използвате възможността да добавите удачен афилиейт линк, който може да ви донесе пари при продажба. Става много лесно, само трябва да спазите няколко условия.
Избор на афилиейт посредникПовечето афилиейт посредници имат изискване да регистрирате всички сайтове, които смятате да монетизирате. В повечето случаи, се изисква и доказателство за собственост на сайта (чрез добавяне на код и др.), което автоматично изключва външните сайтове.
Все пак има и такива афилиейт посредници, които разрешават да монетизирате линкове от тях в чужди сайтове. Такъв пример са сред вече описваните тук афилиейт посредници са Affiliate Window и Skimlinks.
Affiliate windowПредимства на Affiliate WindowАфилиейт линковете на Affiliate Window се споделят безпроблемно с картинка и описание във Facebook.
Получавате цялата комисионна
Ползвате абсолютно същата процедура за създаване на афилиейт линкове
Недостатъци на Affiliate WindowОграничени сте до магазините на посредника.
Новите общи условия на Affiliate Window допускат отказ да се плати комисионна за нерегистриран сайт. Аз до момента не съм имал проблеми, но все пак имам едно наум.
SkimlinksПредимства на SkimlinksВ Skimlinks има специално разработена система за афилиейт линкове в чужди сайтове – Skimlinks URL Shortener
Избор от 25 афилиейт посредника с над 11000 магазина (включително ebay, Amazon и др.)
Недостатъци на SkimlinksМонетизираните по този начин линкове дават 75% от комисионната
Линковете на Skimlinks във Facebook за момента не се отварят със снимка и описание. работи се по този проблем, но за момента не е решен.
Как се поставят афилиейт линкове във външни сайтове?За да работят афилиейт линковете е много важно те да бъдат поставени в правилен контекст и/или да стоят естествено в средата. Не трябва да изглежда, че искате да продадете нещо, а по-скоро да помогнете с решаването на нечий проблем. Разбира се най-добрите сами подготвят почвата и създават удачния контекст.
Един от най-добрите примери, които аз съм виждал е Darren Rowse авторът на ProBlogger, който сподели в Twitter, че си търси нова чанта за лаптоп и търси удачни оферти. След като му отговориха известно количество хора, няколко часа по-късно той сподели на какво се е спрял… с афилиейт линк, разбира се.
Пробвали ли сте до сега да монетизирате линкове извън вашия сайт? Имате ли успехи?