Кърмене със силикон в гърдите видяна 4693 коментари 0

3
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

Бъдещите майки, които са преминали през операция за уголемяване на бюста, се притесняват как това ще се отрази на способността има да кърмят.

Еднозначен отговор за това няма, но е добре известно, че кърменето зависи до голяма степен от възможността на гърдите да произвеждат кърма (все пак има и други фактори).

Когато в тях има силикон, това означава, че операцията може да е изпълнена с прекъсване на нервните връзки, откъдето да е нарушено стимулирането на жлезата.

Според специалистите, ако сензитивността на гърдата е понижена вследствие на операцията или на поставения силиконов имплантант, вероятността за успешно кърмене е минимална, пишат mamita-bg.com.

Поне едно е сигурно – ако има лактация, кърмата няма да бъде повлияна драстично по отношение на качествения си състав по някакъв начин, т.е. силиконът не създава голяма опасност за храносмилателната система и храносмилателния процес на бебето.

Не е за пренебрегване фактът, че имплантантът носи (не)известна доза токсичност, но тя е много по-вредна за самата майка, отколкото за бебето.

За да няма неприятни изненади е добре жените с този проблем да се обърнат към лекарите, които са запознати с операцията, както и да проучат темите за кърменето из основи.