Стайните растения и фън шуй

2
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

Според фън шуй растенията са живи същества, които символизират развитието и живота. Всички зелени „питомци“ се явяват източници на енергия Ци и влияят благотворно на обстановката у дома. При тяхното правилно отглеждане, разбира се! Именно за това ще поговорим сега.

Правила за употреба на стайните растения:   1. Ако мечтаете за семейство и деца, махнете всички растения от спалнята. Мястото им не е там. Ако искате да украсите стаята, поставете в нея купа с плодове. Например, наровете са символ на плодородието и помагат за зачатие.

2. Бодливите растения е по-добре да бъдат разположени извън къщата, но колкото се може по-далеч от входната врата. Вътре в дома от тях няма полза.

3. С растенията, които се отглеждат с техника бонзай, трябва да бъдем пределно внимателни. Спирането на растежа им може да затрудни притока на енергия в дома ви.

4. Желателно е в хола ви винаги да има свежи растения – те носят със себе си богаство и успех. Изсъхналите растения, от своя страна, е най-добре да бъдат забравени. В момента, в който забележите, че растението увяхва, изхвърлете го.

5. Сухите и увяхващи растения могат да ви донесат беда.

6. Някои растения могат да извлекат вашата енергия или да предизвикат алергия. Преди да купите каквото и да е растение, замислете се дали наистина го желаете. Възможно е да нещо екзотично, което няма да ви е от полза.

7. В банята няма естествен източник на светлина и поради тази причина много растения там умират. Нека цветята ви стоят в другите стаи. В хола и столавата растенията виреят добре. Мястото им категорично не е в банята, спалнята и кухнята.