Как се отразява фигурата на кариерата?

3
Добави коментар
Moetospisanie
Moetospisanie

Работодателите са склонни да забелязват по-често успехите на стройните и привлекателни си служителки и са по-предразположени към повишаване на заплатата им. Освен това, жените, следящи за фигурата си, имат по-голям шанс да израстнат в кариерата.

До такива изводи са стигнали учените от Университета във Флорида след направена анкета с участието на 12 686 американци и 11 253 германци.

От проучването станало ясно, че „слабичките” служителки печелят годишно средно с 15 572 долара повече в сравнение с колежките им с нормално телосложение. А пък жените, чието тегло превишава нормата с 11.3кг, печелят годишно, примерно, с 13 847долара по – малко от тези, които нямат проблем с телесното теглото.

Изследователите обясняват това явление с факта, че пълните жени престават да отговарят на установените в обществото норми за красота в очите на ръководството.

Колкото до мъжете, то ситуацията с тях не стои точно така. Едрите, но не пълни служители печелят повече, отколкото стройните. Едрият мъж подсъзнателно се счита за по – солиден, успешен и квалифициран професионално. А за мъжете, които страдат от затлъстяване, правенето на кариера е доста по – трудно.